Και το shopping έπαψε να είναι…αναλογικό

Και το shopping έπαψε να είναι…αναλογικό

Τις αγορές μέσω Internet προτιμά η πλειοψηφία των Ευρωπαίων σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Το Internet κατακτά και τις προτιμήσεις των Ευρωπαίων σε ό,τι αφορά την αγορά υπηρεσιών και προϊόντων. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Eurostat, το 59% των Ευρωπαίων χρηστών του Διαδικτύου χρησιμοποίησαν το internet για να πραγματοποιήσουν αγορές στη διάρκεια του 2012.

Στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, το 32% των χρηστών του διαδικτύου αγόρασαν μέσω διαδικτύου ρούχα και αθλητικά είδη και έκαναν κρατήσεις για ταξίδια και ξενοδοχεία, ενώ το 2008 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 21%.

Τα βιβλία και τα περιοδικά έρχονται στη δεύτερη θέση με 23%, έναντι 19% το 2008, όμως μόλις το 9% των χρηστών του διαδικτύου αγόρασαν τρόφιμα μέσω internet σε σχέση με 6% το 2008.

Διαβάστε ακόμη: Oι ακριβότερες διευθύνσεις Internet στον κόσμο

Τις περισσότερες online αγορές πραγματοποίησαν το 2012 οι Βρετανοί με ποσοστό 82%, ενώ ακολουθούν οι Δανοί και οι Σουηδοί με 79%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Γερμανοί με 77% και οι Λουξεμβούργιοι με 73%.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι Ιταλοί, καθώς μόνο το 29% των χρηστών του διαδικτύου έκανε αγορές μέσω internet, οι Βούλγαροι (17%) και οι Ρουμάνοι (11%).

Σύμφωνα με τη Eurostat, το 36% των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου έκανε αγορές online, κυρίως ρούχων, αθλητικών ειδών αλλά και κρατήσεις για ταξίδια και ξενοδοχεία (15%), ενώ βιβλία και περιοδικά αγόρασε μόνο το 7%.

Διαβάστε ακόμη: Άνω του 90% των ελληνικών εταιρειών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο