Κέρδη υπεράνω προσδοκιών για JP Morgan και Goldman Sachs

Κέρδη υπεράνω προσδοκιών για JP Morgan και Goldman Sachs

Οι αμερικανικοί κολοσσοί ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες JP Morgan και Goldman Sachs παρουσίασαν μείωση και αύξηση κερδών αντίστοιχα αλλά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα η JP Morgan ανακοίνωσε κέρδη 5,99 δισ. δολαρίων σε σχέση με τα κέρδη των 6,5 δισ. δολαρίων το περασμένο έτος. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,46 δολάρια συμπεριλαμβανομένης και μιας χρέωσης 13 σεντς για νομικές δαπάνες. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 1,29 δολαρίων.

Τα έσοδα υποχώρησαν στα 23,35 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 23,76 δισ. δολάρια.

Αντίθετα τα κέρδη και τα έσοδα της Goldman Sachs Group Inc κινήθηκαν υψηλότερα στο β΄ τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και οδηγώντας τις μετοχές υψηλότερα στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη 2,04 δισ. δολαρίων σε σχέση με τα 1,93 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σε ανά μετοχή βάση, τα κέρδη της Goldman Sachs διαμορφώθηκαν στα 4,10 δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 3,05 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 9,13 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 7,97 δισ. δολαρίων.