Κι όμως: Η Samsung «εύχεται» να πουληθούν όσα περισσότερα iPhone X γίνεται

Κι όμως: Η Samsung «εύχεται» να πουληθούν όσα περισσότερα iPhone X γίνεται
epa06218681 Customers hold up newly purchased iPhone 8 units at the Apple Orchard store in Singapore, 22 September 2017. The iPhone 8, iPhone 8 Plus and iPhone X were announced by tech giant Apple as the latest iterations of their iconic mobile devices. EPA/WALLACE WOON

Ο λόγος είναι προφανής: Έχει λαμβάνειν αρκετά χρήματα για την πώληση κάθε συσκευής.

 

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η Samsung έχει άμεσο ενδιαφέρον για τις πωλήσεις των iPhone X. Όχι για τον ανταγωνισμό, αλλά για το δικό της κέρδος!

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η νοτιοκορεατική εταιρεία αναμένεται να εισπράξει 110 δολάρια για κάθε iPhone X που πωλείται. Κάτι το οποίο, εφόσον ισχύει, θα φέρει αρκετά περισσότερα δισ. δολάρια στα ταμεία της από τις συνολικές πωλήσεις του Galaxy S8. Βέβαια, τα χρήματα θα πάνε στην Samsung Group και όχι στο τμήμα κινητής της εταιρείας.

Για ποιον λόγο γίνεται όμως αυτό; Επειδή η Samsung κατασκεύασε την οθόνη OLED, την NAND flash, και τα DRAM chips των συσκευών της Apple, καθώς είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να παράξει αυτού του είδους τα τεχνολογικά εξαρτήματα.

Εάν το iPhone X πουλήσει όσα αναμένουν οι αναλυτές, η WSJ υπολογίζει ότι η Samsung θα βάλει στα ταμεία της 4 δισ. δολάρια περισσότερα από όσα θα εισπράξει από τις πωλήσεις του S8.