Κοινή αποδεκτή λύση ψάχνουν για τον φόρο στα ακίνητα

Κοινή αποδεκτή λύση ψάχνουν για τον φόρο στα ακίνητα

Μετά τον Κασσή και ο Μωραΐτης στο «αντάρτικο» του ΠΑΣΟΚ για τον φόρο ακινήτων.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης «κοινά αποδεκτής λύσης» για το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να γίνει δυνατή η ψήφιση της σχετικής ρύθμισης από τη Βουλή. Σήμερα, αντιπροσωπεία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που ήγειρε μεγάλες αντιρρήσεις στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΝΔ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:
«Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε την απόφασή της για ουσιαστικές αλλαγές στο προσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, ώστε να εξασφαλίζεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας συνολικά, με προοδευτικό τρόπο. Με αυτό το πλαίσιο αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τους Γ. Κουτσούκο και Α. Μακρυπίδη συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΝΔ ώστε να αναζητηθεί κοινά αποδεκτή λύση». Η συζήτηση χαρακτηρίζεται «ουσιαστική», ενώ θα υπάρξει και συνέχεια. Το τελικό σχέδιο θα τεθεί υπόψη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση για τη στάση που θα τηρήσει το Κίνημα κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου».

Διαβάστε ακόμη: Ένας στους τρεις Έλληνες αδυνατεί να πληρώνει τον φόρο ακινήτων

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Θάνου Μωραΐτη το πρωί στο Mega, που εξέφρασε τις αντιρρήσεις του επί του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ο κ. Μωραΐτης έκανε λόγο για έναν «άδικο φόρο» και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «αν το σχέδιο το οποίο θα έρθει στη Βουλή έχει τα ίδια στοιχεία με το προηγούμενο δεν πρόκειται να περάσει».

Ο Μωραΐτης ακολουθεί τις τροχιοδεικτικές βολές του συναδέλφου του από το ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, ο οποίος ήδη από τη Δευτέρα μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 είχε εκφράσει την αντίθεσή του τόσο για τον ΕΝΦΑ όσο και για τον νόμο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

«Δεν δίνω “λευκή επιταγή” και δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει τον νόμο για τα ακίνητα όπως είναι στο σχέδιο, δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Κοινοβουλίου» είχε πει ο Μιχάλης Κασσής.