Κυβέρνηση: Δεν θα υπάρξει καμία χρεοκοπία

Κυβέρνηση: Δεν θα υπάρξει καμία χρεοκοπία

Απάντηση στο δημοσίευμα των Financial Times έδωσε η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το κυβερνητικό σχόλιο στις 24 Απριλίου θα είναι ακόμη μια μέρα που δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου.

«Έχουν προηγηθεί η 25η Ιανουαρίου [εκλογές], η 28η Φεβρουαρίου [ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά], η 9η Απριλίου [δόση προς ΔΝΤ].  Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης».

Επίσης επισημαίνουν πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται κανονικά. «Η Ελλάδα, θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά, δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία –το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές».

Μάλιστα δηλώνουν ότι περιμένουν το δημοσίευμα των Financial Times στις 25 Απριλίου…

Δείτε το δημοσίευμα εδώ

Η κυβέρνηση επίσης διαψεύδει και το δημοσίευμα της Bild για «μυστικό σχέδιο πρόωρων εκλογών».

«Η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε όσους απεργάζονται σενάρια εκλογών», τονίζουν κυβερνητικές πηγές. «Για ακόμα μια φορά επανέρχονται σενάρια περί εκλογών. Η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε αυτά τα σενάρια. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την αναζήτηση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, τηρώντας τη λαϊκή εντολή, και αφήνουμε τους άλλους να απεργάζονται ό,τι σενάρια τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα» είναι η απάντηση κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου στο δημοσίευμα της Bild.