Κυβέρνηση: Περιττές οι συστάσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς

Κυβέρνηση: Περιττές οι συστάσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς

Η απάντηση στις συστάσεις Σουλτς.

Απάντηση στις χθεσινές συστάσεις Σουλτς προς τον Αλέξη Τσίπρα δίνουν ελληνικές κυβερνητικές πηγές, οι οποίες αναφερόμενες στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, σημειώνουν πως είναι περιττές οι συστάσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς γιατί η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πώς κινείται και τι πράττει εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι αυτονόητο το κυριαρχικό της δικαίωμα για πραγματοποίηση επισκέψεων σε χώρες όπως η Ρωσία με στόχο την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών διμερών σχέσεων.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως οι συζητήσεις θα κινηθούν γύρω από την ενίσχυση των αμοιβαίων επενδύσεων, την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία και τις προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, με μήνυμά του στο Facebook σχολίασε τη σημερινή του επίσκεψη στη Ρωσία: «Είμαστε στη χώρα που φέτος, τιμά την επέτειο των 70 χρόνων από τη νίκη της κατά του φασισμού, στον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο».

Η Ελλάδα δεν ζήτησε χρήματα από τη Ρωσία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους και χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει και επιθυμεί την επίλυσή τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επανέλαβε Έλληνας αξιωματούχος στη Μόσχα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το μήνυμα Σουλτς για Τσίπρα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σχολιάζοντας την Τρίτη με δηλώσεις του την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, ανέφερε: «O κ. Τσίπρας δεν πρέπει να «σπάσει» τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας κατά την επίσκεψη του στη Μόσχα (…) Η Ελλάδα απαιτεί και λαμβάνει πολλή αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και προσέθεσε:

«Ως εκ τούτου, μπορούμε και εμείς να ζητήσουμε αλληλεγγύη από την Ελλάδα καθώς και να μην τερματιστεί μονομερώς αυτή η αλληλεγγύη, με απόσυρση από τα κοινά μέτρα που έχουμε λάβει. Θα πρέπει να βασίσει τις ενέργειες του στη Μόσχα σε αυτό. Είναι κάτι που η ΕΕ περιμένει από τον κ. Τσίπρα ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης χώρας μέλους της ΕΕ».

Στο Κρεμλίνο ο Τσίπρας
Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στα τείχη του Κρεμλίνου, κατέθεσε ο πρωθυπουργός, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν. Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύουν, εκτός από την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης και την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Μόσχα, και οικογένειες αντιστασιακών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε ακόμη:

Το μεσημέρι το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα – Πούτιν