Κοντά στον κολοσσό της Daimler το Taxibeat

Κοντά στον κολοσσό της Daimler το Taxibeat

Πληροφορίες για εξαγορά μιας από τις πιο επιτυχημένες Ελληνικές startups έναντι 40 εκατ. ευρώ 

Στο όμιλο της Daimler (Mercedes, κλπ) φέρεται να περνάει, έναντι περίπου 40.000.000 ευρώ η ελληνική εταιρεία Taxibeat, που είχε αναπτύξει εφαρμογή λογισμικού για όσους χρησιμοποιούν ταξί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμία πλευρά, ο γερμανικός όμιλος θα αποκτήσει την Taxibeat μέσω της θυγατρικής εταιρείας My Taxi η οποία έχει το ίδιο αντικείμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η My Taxi δραστηριοποιείται από το 2009 σε περισσότερες από 40 πόλεις ανά τον κόσμο και έχει περισσότερα από 10.000.000 χρήστες.

Το FortuneGreece.com επικοινώνησε με τον Νίκο Δρανδάκη, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Taxibeat, ο οποίος δήλωσε ότι «πάγια τακτική της εταιρείας είναι να μην σχολιάζει φήμες».

Το Taxibeat ιδρύθηκε το 2011 από μία ομάδα τεσσάρων ατόμων και με χρηματοδότηση από το Open Fund της Αθήνας, ύψους 40.000 ευρώ. Πέντε χρόνια μετά, η εταιρεία έχει επεκταθεί στο εξωτερικό, αριθμεί περίπου 100 άτομα προσωπικό, παρέχει αυξημένο αριθμό υπηρεσιών, ενώ η συνολική χρηματοδότηση που έχει λάβει, ανέρχεται σε 7.5 εκατομμύρια ευρώ.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που είχε παρουσιάσει η διοίκηση της εταιρείας το Taxibeat έχει σταθερά ηγετική θέση στην Αθήνα, αλλά και στη Λίμα, πρωτεύουσα του Περού, αγορά που δραστηριοποιείται τα δύο τελευταία χρόνια και στην οποία επεκτείνει στην παρούσα φάση τις δραστηριότητές του στις πόλεις Cusco και Arequipa.

Διαβάστε ακόμη:
Taxibeat: Η ελληνική εταιρεία που «πάτησε γκάζι» για Περού και έχει 180% ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης