Live: Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία

Live: Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) κατεβαίνει από το βήμα μετά από την ομιλία του στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πολιτική αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών - «Καθ'όλα νόμιμη η συμφωνία» δηλώνει ο Π. Καμμένος που δέχτηκε σκληρή κριτική από τη ΝΔ.

Με τους επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ να κάνουν λόγο για σκιές που βαραίνουν τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, της επερώτησης τους για την πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σαουδική Αραβία. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, καθώς και ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, ενώ κυριάρχησαν υψηλοί τόνοι. Η συζήτηση κορυφώθηκε με τις δευτερολογίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τσίπρας: «Δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση – Θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές»
Δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα από τον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τοποθετούμενος επί της επερώτησης της ΝΔ για τη συμφωνία Ελλάδας-Σ. Αραβίας.

«Φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις μου με Μακρόν και Γιούνκερ έγινα για να μη βρίσκομαι στη Βουλή, για να δραπετεύσω.. Από τι; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; ούτε εσείς, ούτε εκείνοι που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν», είπε ο κ. Τσίπρας. «Ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι», τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο πρόσφατο τηλεοπτικό του σποτ, είπε: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Και όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία στο γραφείο μου, ούτε ξεσκονίζω ούτε κρύβω τα δώρα που δίνονται στον πρωθυπουργό, Να δω όταν θα έρθει κάποιο τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο σας, τι ξεσκόνισμα θα κάνετε εσείς, που θα κρύψετε τα παραστατικά της Ζίμενς, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις απομαγνητοφωνήσεις του αντιπροέδρου του κόμματός σας, και το Ε9 που δεν έχετε καταθέσει. Μετακόμιση θα κάνετε εσείς. Δεν φοβάμαι τίποτα», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.

«Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ την αλήθεια και να αποκαλύψω το βρώμικο παιχνίδι και το μέγεθος της απάτης σας, να καταλάβει ο λαός ποιος είναι ο στόχος και ο σχεδιασμός σας», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το βασικό σας επιχείρημα κ. Μητσοτακη είναι ότι η πρεσβεία μας στο Ριάντ μας προειδοποιούσε να μην προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ άφησε αιχμές για χρηματισμό λειτουργών του Δημοσίου για τη διαρροή εγγράφων. «Ο κ. Παπαδόπουλος κατέθεσε την εξουσιοδότηση που είχε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, ζητήσαμε από τον ακόλουθο Άμυνας, που έχουμε στα Αραβικά Εμιράτα να ελεγχθεί η νομιμότητα του εγγράφου που κατέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος για τη γνησιότητα του εγγράφου. Υπήρξε απάντηση από τη Σαουδική Αραβία ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό», είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου και τόνισε: «Τον Νοέμβριο του 2016 έχουμε το πιστοποιητικό που ορίζει ότι είναι γνήσια η εξουσιοδότηση, όποτε δεν έχουμε μεσάζοντα αλλά συμφωνία ανάμεσα στα δυο κράτη».

Η αλληλογραφία του υπουργού Εξωτερικών γίνεται με απόρρητα τηλεγραφήματα, επισήμανε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι δεν θα καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα με την απάντηση του πρέσβη μας στο Ριάντ, αλλά θα τα δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων να τα διαβάσουν. Προσέθεσε ότι τέσσερις μέρες μετά την επικύρωση της πιστοποίησης, ο πρέσβης έστειλε τηλεγράφημα στον ΥΠΕΞ που έλεγε ότι υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή κοντά στον υπουργό Άμυνας Σαουδικής Αραβίας που λέει πως πρέπει να έρθει στην Αθήνα για να άμεση διαβούλευση, το όνομα αυτού κ. Ζορζ Σφακιανάκης, προσέθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ούτε αυτός είναι η Σαουδική πλευρά, είναι ενδιάμεσος και αυτός, και προσέθεσε: «Να ζητήσετε συγνώμη κ. Μητσοτάκη από τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εξωτερικών και το διπλωματικό σώμα, δεν κάνετε κακό στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα κ. Μητσοτάκη».

«Δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιούν τον Καμμένο, δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο, αλλά την κυβέρνηση και κυρίως αυτοί που σας δίνουν γραμμή με τα πρωτοσέλιδα. Θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης γιατί δεν θέλουν αυτή η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση», τόνισε και συμπλήρωσε. «Βλέπετε ότι δεν είναι θέμα ημερών, βλέπετε ότι η κυβέρνηση αυτή πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε πέντε χρόνια. Όχι μόνο θα στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία, όπως έκανε με το κοινωνικό μέρισμα. Δεν θα βγάλουμε μόνο την χώρα από την κρίση, αλλά θα κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές. Δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό σας ότι θα είστε αλλά δυο χρόνια εκεί που είστε, συν τέσσερα, απευθύνθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε: «Νομίζετε ότι έτσι πέφτουν οι κυβερνήσεις; Από τους βαρόνους;».

«Κύριε Μητσοτάκη μιλήσατε για βούρκο και για λάσπη απευθυνόμενος σε μένα. Δεν είναι δικός μας δρόμος ο βούρκος της διαπλοκής», προσέθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Εμείς θέλουμε το φως, γι’ αυτά είμαι εδώ σήμερα, για να υπερασπιστώ το φως» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Συμπλήρωσε δε πως όλες αυτές τις μέρες δεν έχει καταλάβει ο κόσμος γιατί κατηγορείται και ποιος κατηγορείται.

«Όπως είδατε απάντησα επί της ουσίας, αλλά δεν θα αποφύγετε τη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, θα καταθέσω αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Όπως ήρθατε μαζί, θα φύγετε μαζί»
Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία για τα εξοπλιστικά. Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε έξι ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό σε σχέση με την επίμαχη σύμβαση, σημειώνοντας ότι είναι και ο ίδιος απολογούμενος.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Χαίρομαι που βλέπω παραταγμένο στην αίθουσα το μισό υπουργικό συμβούλιο. Δεν γνωρίζω αν η συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα έγινε με δική του βούληση ή γιατί εκβιαστήκατε».  «Και μόνο η επιλογή Τσίπρα επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της σκοτεινής υπόθεσης. Ο κος Τσίπρας είναι εδώ γιατί πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αυτός ως επικεφαλής του ΚΥΣΕΑ υπέγραψε τη σκανδαλώδη σύμβαση. Όμως πρέπει και να υπερασπιστεί τον Π. Καμμένο που επέλεξε δυο φορές για να συγκυβερνήσει».

«Όπως ήρθατε και μαζί έτσι θα φύγετε και μαζί. Χωρίς Καμμένο ο Αλ. Τσίπρας θα πέσει. Χωρίς Τσίπρα ο Καμμένος θα εκμηδενιστεί», συμπλήρωσε. «Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι ως σύγχρονος Οδυσσέας. Είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον κο Καμμένο. Οι μόνες σειρήνες που σας σαγηνεύουν είναι οι χαρές της εξουσίας», υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν είναι πρώτη φορά που εμφανίζονται μεσάζοντες σε υποθέσεις του υπ. Εθνικής Αμυνας. Θύμισε ότι ο κος Τσοχατζόπουλος ήταν το νο 2 του ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι στη φυλακή. Εξαιτίας όσων έγιναν τότε, απαγορεύτηκε ρητά το 2011 η δραστηριοποίηση μεσάζοντα στο Πεντάγωνο. Εσεις τους φέρατε πίσω, υπογράμμισε.  «Είστε η πρώτη κυβέρνηση που θα ελεγχθεί γιατί ξεπουλά στρατιωτικό υλικό. Αντιστρέφετε την πατέντα Τσοχατζόπουλου. Εσείς πουλάτε, αυτός αγόραζε, αλλά οι μεσάζοντες παραμένουν».

Χαρακτήρισε πιο σύντομο ανέκδοτο το «ηθικό πλεονέκτημα». Όπως είπε, ο Π. Καμμένος όταν δεν βρίζει και δεν εκτονώνεται με μετρητά στα καζίνο εκτονώνεται πουλώντας όπλα σε αραβικές χώρες. «Σε άλλη χώρα θα είχε καθαιρεθεί ο υπ. Αμυνας μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα. δεν το κάνετε; Σας εκβιάζει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση;», διερωτήθηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να απειλήσει κανέναν. «Έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από τον Αρειο Πάγο και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δούμε το ίδιο έργο: η Δικαιοσύνη να σκοντάφτει σε πολιτική πρόσωπο, η υπόθεση να έρχεται στη Βουλή και να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες». Όπως είπε, η Βουλή κάποια στιγμή θα αλλάξει και η υπόθεση θα διερευνηθεί, όπως και άλλες. Θα αναζητηθούν οι ευθύνες. Σήμερα όμως η κυβέρνηση έχει ευκαιρία να δώσει απαντήσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε έξι ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό:

1) Γιατί ενώ η Βουλή είχε εγκρίνει διακρατική συμφωνία εμπλέχθηκε μεσάζοντας;

2) Γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο που ενέχεται από το 2014 σε σοβαρές παραβάσεις και ενώ η πρεσβεία στο Ριάντ είχε ενημερώσει ότι δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία.

3) Υπάρχει συμφωνία; Αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατ. στα δημόσια ταμεία; Αν δεν υπάρχει συμφωνία ποιος έχει την ευθύνη;

4) Γιατί εκ των υστέρων δεν ενημερώθηκε η Βουλή για τον μεσάζοντα;

5) Η Βουλή είχε συμφωνήσει να πουληθούν 300.000 βλήματα. Από την Πρεσβεία στο Ριάντ υπήρξε ενημέρωση για 100.000 βλήματα. Πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα;

6) Εχει και άλλες δουλειές με το ελληνικό δημόσιο επί των ημερών Καμμένου ο κος Βασίλης Παπαδόπουλος; Πώς εξηγείται ότι υπάρχει επιστολή 27 Ιουνίου του 2017 του τελευταίου προς την ΕΑΣ στην οποία γίνεται λόγος για συνάντηση του Β. Παπαδόπουλου στο γραφείο του υπ. Αμυνας με τον υπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε αν ο Αλ. Τσίπρας τα γνώριζε όλα αυτά και αν υπήρχε η έγκρισή του. «Συνεχίζετε να στηρίζετε τον Π. Καμμένο, έγιναν όλα καλώς;», ρώτησε.

Μην μας πείτε πάλι για συμφέροντα που σας πολεμούν. Μια χαρά τα έχετε βρει με αυτά, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σήμερα θα απολογηθείτε για τα δικά σας πεπραγμένα, κατέληξε.

Τα καθεστώτα, όπως αυτό του κ. Τσίπρα πέφτουν με πάταγο για τις καταστροφές που έκαναν. Παραδεχτήκατε πριν λίγο καιρό ότι «είστε ψεύτες αλλά όχι κλέφτες». Μετά τα σημερινά ο λαός θα καταλάβει ότι ηγείσθε μιας ανήθικης κυβέρνησης, κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.  

Καμμένος: «Είναι μια καθ’όλα νόμιμη διακρατική συμφωνία»
Είναι μια καθόλα νόμιμη διακρατική συμφωνία, χωρίς μεσάζοντες, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στην Βουλή για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Είπε ότι η αντιπολίτευση επέλεξε να κατασκευάσει ένα σκάνδαλο, αναφέροντας ότι το όλο ζήτημα στηρίχθηκε σε μια καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου για την αναφορά ενός ταξιάρχου, η οποία όμως δεν υπάρχει. Εκείνο που υπάρχει είναι ένα υποκλαπέν από το κομπιούτερ του ταξιάρχου σύνολο μηνυμάτων το οποίο ο κ. Λοβέρδος το έκανε αναφορά, προσέθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος κατέθεσε σειρά εγγράφων και πιστοποιητικών που αφορούν τον Βασίλη Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας, σημειώνοντας ότι εκείνο που ξέραμε ήταν πως ο Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε την Σ. Αραβία και αυτό εξηγήθηκε πολλαπλώς. Σε ό,τι δε αφορά τη διαφορά μεταξύ 300.000 βλημάτων και 100.000 βλημάτων ανέφερε πως η συμφωνία αφορούσε την πώληση 300.000 βλημάτων και αλλαγή αριθμού πυρομαχικών σε συμφωνία δεν υπάρχει.

Είπε δε ότι ο ίδιος γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο, «αλλά από τον κ. Μητσοτάκη», καθώς, όπως ανέφερε, το 1988 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να δοθεί ένα δάνειο προς τη Ρωσία προκειμένου να πληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και ο Ηλίας Παπαδόπουλος και ο γιός του ήταν στην αντιπροσωπεία επιχειρηματιών που ταξίδεψαν στην Μόσχα σε πρωθυπουργική αποστολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Είπε ακόμα ότι ο δικηγόρος του Β. Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ, ενώ στο ΥΠΕΘΑ είχε πάει τον Β. Παπαδόπουλο η Φώφη Γεννηματά ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2014.

«Δεν με ενδιαφέρει ποιός εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία, με ενδιαφέρει ο νόμος και εξαντλώ αυτό που προβλέπει ο νόμος», είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι σύντομα θα αποδειχθεί ποιοι και γιατί ήθελαν να χαλάσουν τη συμφωνία.  Στη συνέχεια ανέφερε ότι πρόσφατα έλαβε απειλητικό τηλεφώνημα και κατόπιν της άρσης του τηλεφωνικού του απόρρητου απεδείχθη ότι εκείνος που τηλεφώνησε «ήταν ο κ. Πατεράκης, που έστησε την ιστορία με τον Σάφα, ο μεσάζων για τα υποβρύχια που έγερναν, ένα μέρος της συμμορίας που εξυπηρετεί η ΝΔ». «Νομίζατε ότι θα φοβηθούμε τους μπράβους σας και τα “παραδεισένια” λεφτά σας. Όσο χτυπάτε τόσο πιο ισχυρή γίνεται αυτή η κυβέρνηση» είπε ο κ. Καμμένος.

Γεννηματά: «Συκοφάντης, ψεύτης, λασπολόγος» ο Π. Καμμένος
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αντέδρασε στις αιχμές που άφησε εις βάρος της ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος περί συναλλαγών με συγκεκριμένη εταιρεία όταν ήταν αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον χαρακτήρισε συκοφάντη, ψεύτη και λασπολόγο. Απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι καμία συνεργασία δεν έγινε και τόνισε: «Κύριε Τσίπρα, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Καμία αγοραπωλησία δεν έγινε επί ημερών μου και ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά». «Ελπίζω να χαίρεστε για το επίπεδο και το δηλητήριο που σπέρνετε στην πολιτική ζωή, κ. Τσίπρα», συμπλήρωσε.

Κουτσούμπας: «Γελοία κοκορομαχία»
«Και με αυτό το ζήτημα αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του» είπε στην ομιλία του στη Βουλή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί σκάνδαλο από μόνη της, η πώληση όπλων στο κράτος-δολοφόνο της Σαουδικής Αραβίας. Αναφέρθηκε στην αναδιάταξη αξόνων και αντιαξόνων στην ευρύτερη περιοχή, στις διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό της Σ. Αραβίας, στην διακύμανση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ και στις 34 συμφωνίες που υπέγραψε με αυτές επί προεδρίας Τράμπ και στο ότι «η Σαουδική Αραβία μαζί με το Ισραήλ αποτελούν την αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν».

Μίλησε ακόμα και για την αντιπαράθεση της Σ. Αραβίας, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων πετρελαιομοναρχιών της περιοχής, με την Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ, ενώ επισήμανε, ότι οι αντιθέσεις της Σ. Αραβίας με το Ιράν αντανακλώνται και στην επέμβαση της Σ. Αραβίας από τον Μάρτιο του 2015 στην Υεμένη, που έχει οδηγήσει σε σφαγές και λιμοκτονία αμάχων.

«Να γιατί είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η πώληση όπλων στην Σ. Αραβία» είπε ο κ. Κουτσούμπας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έμμεση συμμετοχή σε όσα συμβαίνουν στην Υεμένη, μέσω της πώλησης όπλων και χαρακτηρίζοντας ως αποκορύφωμα κυνισμού τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη. Είπε ότι παρά τις αντιπαραθέσεις, αποκαλύψεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, συμφωνούν στην πώληση όπλων στην Σ. Αραβία, ενώ πρόσθεσε ότι όταν μιλούν για «αναβάθμιση της Ελλάδας» στην περιοχή, αυτό σημαίνει «αναβάθμιση κινδύνων» για τον ελληνικό λαό.

Επέρριψε πολιτικές ευθύνες στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ζήτησε και την διερεύνηση για τυχόν ποινικές ευθύνες, σημειώνοντας ότι στην κατεύθυνση της διαλεύκανσης πρέπει να δοθούν και έγγραφα που έχουν χαρακτηριστεί ως απόρρητα.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «γελοία κοκορομαχία» με στόχο τον αποπροσανατολισμό σε ό,τι αφορά την εμπλοκή πολιτικών στελεχών των κομμάτων που κυβέρνησαν, με επιχειρηματικούς κύκλους, αγοραπωλησίες κλπ, τονίζοντας ότι αν επιθυμούν μπορούν να προχωρήσουν σε ονομαστικοποίηση μετοχών των ανωνύμων εταιρειών, άρση κάθε είδους απορρήτου (τραπεζικών κλπ), κατάργηση offshore εταιρειών και απαγόρευση εισαγωγής και εξαγωγής κεφαλαίων.

Θεοδωράκης: «Μέχρι πότε θα ανέχεστε τον κ. Καμμένο;»
«Η συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση προκαλεί απέχθεια στην κοινωνία και στην Ευρώπη» υπογράμμισε στην ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε, ότι «ο κ. Τσίπρας είναι συνυπεύθυνος για τα λάθη του κ. Καμμένου». Ο κ. Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε το ερώτημα μέχρι πότε θα ανέχονται τον κ. Καμμένο για όσα κάνει, όσα είπε πρόσφατα για το θέμα των Σκοπίων και υπενθύμισε τη στάση του υπουργού Άμυνας για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών και την αποχώρηση από το υπουργείο Παιδείας του Νίκου Φίλη.

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο κ. Καμμένος ζητάει άρση του απορρήτου του τηλεφώνου του, ενώ δεν το ήθελε, όταν του ζητείτο στην περίπτωση με τις καταγγελίες του ισοβίτη.«Ο εθνικολαϊκισμός ως προμετωπίδα βγαίνει με τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα» τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι «την ακροδεξιά, όσο κι αν την ξεπλένεις, ακροδεξιά θα μείνει». Αναφερόμενος στα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, για 10ετή τιμωρία όσων χρησιμοποιούν απόρρητα έγγραφα, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε, πως και ο Ρ. Νίξον είχε ζητήσει την δολοφονία εκείνου που διέρρεε πληροφορίες για την αποκάλυψη του Γουότεργκεϊτ.

Βορίδης: Ο υπουργός συνεχίζει την απόπειρα εξαπάτησης της Βουλής, εντός του Σώματος
«Δεν έμεινε παραμικρή αμφιβολία ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θέλησε να καταρτιστεί η σύμβαση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία με τον Παπαδόπουλο κι όχι απευθείας και ανέλαβε εργολαβικά να τον βάλει στη δουλειά». Αυτό ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, στη συζήτηση της ερώτησης της ΝΔ για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Καθώς, δε, οι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης αντέδρασαν, ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε προς τα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ λέγοντας: «Ο ποινικός χαρακτηρισμός θα αποδοθεί. Θα έπρεπε να τον αποδώσετε εσείς, αλλά κάνετε άσχημα γιατί χρεώνεστε βαριά επιλήψιμες συμπεριφορές που ευθέως παραβιάζουν τον νόμο για τις συμβάσεις». «Είναι προφανές ότι ο κ. Καμμένος, που αρέσκεται να χασκογελάει, να λέει εξυπνάδες και να εκτοξεύει ύβρεις, θα βρεθεί σε ακροατήρια που δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Η επόμενη Βουλή θα είναι εδώ και θα αποφασίσει» πρόσθεσε.

Ανατρέχοντας στην ομιλία του κ. Καμμένου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τον κατηγόρησε για συνέχιση της απόπειρας εξαπάτησης της Βουλής, εντός του Σώματος. Όπως είπε, συνομολογήθηκε τελικά εδώ αυτό που ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ως δήθεν ανύπαρκτο και σημείωσε «Ανύπαρκτο, λέει, το έγγραφο γιατί δεν έχει κατατεθεί. Αλλά συνομολογήθηκε το περιστατικό που είναι το μείζον. Δηλαδή, όχι αν κατατέθηκε το έγγραφο, αλλά αν πήγε να συλλάβει τον ταξίαρχο. Αυτό συνομολογήθηκε». Επίσης, ο κ. Βορίδης καταλόγισε στον κ. Καμμένο ότι θυμήθηκε «από το 1991 κάποιες σχέσεις, κάποια δουλειά» και συνέκρινε 67 εκατ. δραχμές με 66 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το θέμα του πληρεξούσιου και ότι αυτό είναι «αυθεντικό» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι αν αυτό δεν είναι δεσμευτικό. «Είναι αυθεντικό και απευθύνεται από την αεροπορία προς το ελληνικό κράτος. Δεσμεύει, δηλαδή, το ελληνικό Δημόσιο η υπογραφή ενός ανθυπολοχαγού; Που το βρήκαμε αυτό;» είπε. Ο κ. Βορίδης κατηγόρησε, εξάλλου, τον κ. Καμμένο ότι είπε ψέματα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, ενώ δεν ενημέρωσε ότι πληρεξούσιος θα είναι μία ελληνική ανώνυμη εταιρεία από την Αξιούπολη Κιλκίς. «Αυτή η εταιρεία είναι και πληρεξιούσιος -κατά σύμπτωση- και της Ιορδανίας και του Κατάρ. Ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται στους οικονομικούς φορείς (βλ. Σαουδική Αραβία) που συμμετέχουν σε διαδικασίες σύναψης (δηλαδή όλη τη διαπραγμάτευση) και εκτέλεσης έργων-προμηθειών στον τομέα της άμυνας, να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε ενδιάμεσο, μεσάζοντα ή πράκτορα κατά τη διαδικασία σύναψης και εκτέλεσης της σύναψης» επισήμανε.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Καμμένο, ο κ. Βορίδης ρώτησε: «Όταν μία εταιρεία που εμφανίζεται ως πληρεξούσιος και της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ και της Ιορδανίας, χτύπησε κανένα καμπανάκι; Μήπως και δεν είναι πληρεξούσιος και κάνει αυτήν τη δουλειά επαγγελματικά ή το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους; Γιατί το νόημα της διατάξεως αυτής είναι να μη βγαίνουν προμήθειες. Αλλά ακούσαμε και το άλλο το ωραίο εδώ, ότι δεν είναι πώληση. Στην πώληση δεν υπάρχει διαφθορά; Δεν βγαίνουν λεφτά από την πώληση;». Εξάλλου, υποστήριξε ότι ο πρέσβης της χώρας μας στο Ριάντ λέει πως «τον κ. Βασίλη (Παπαδόπουλο) τον φίλο του κ. Πάνου (Καμμένου) δεν τον ξέρει η Σαουδική Αραβία» και ανέγνωσε ηλεκτρονικό μήνυμα που αναφέρει ότι «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε πως υπάρχει έγγραφο που έφυγε στις 12 Ιουνίου από τη διεύθυνση του στρατού εδώ και ρωτάει ποιος έχει οριστεί αρμόδιος για να υπογράψει, το οποίο δεν απαντήθηκε, ενώ στις 13 Ιουνίου «έφυγαν τα αεροπλάνα να φορτώσουν τους δικούς μας να υπογράψουν με τον Παπαδόπουλο».

Σκληρή κριτική στον Πάνο Καμμένο από τους βουλευτές της ΝΔ
Ευθεία επίθεση στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαπέλυσαν οι επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ καταλογίζοντας του προσωπικές σοβαρές ευθύνες για τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, σκόπιμη παραπλάνηση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας και αναπάντητα ερωτήματα για το ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλο.

Ο Θανάσης Δαβάκης έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτήματα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το κείμενο της σύμβασης ούτε για ΚΨΜ δεν είναι. «Πέφτει βαριά η ευθύνη του υπουργού Άμυνας. Ο ρόλος και οι λόγοι που συνθέτουν την ιδέα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν συνάδουν με αυτά που εσείς διαχειρίζεστε στο υπουργείο Άμυνας», υπογράμμισε.

«Πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση μίζας», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, και κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας ότι προσπάθησε να παραπλανήσει την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας υποστηρίζοντας ότι ήταν διακρατική συμφωνία και αφορούσε τη πώληση 300.000 βλημάτων. «Η ακύρωση της συμφωνίας επειδή δεν ήρθαν τα λεφτά δεν αναιρεί την απόπειρα λαθρεμπορίας και μίζας», είπε. «Μας παραπλανήσατε στην Επιτροπή εκ λάθους ή εκ δόλου για να τα αρπάξετε»; ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι οι Σαουδάραβες μιλούσαν για πώληση 100.000 βλημάτων ενώ η Ελλάδα θα παράδιδε άλλα 200.000 βλήματα στη λαθραία αγορά.

Για βαριά σκοτεινή υπόθεση με μεσάζοντες και διαπλεκόμενους, την οποία όπως είπε, η ίδια η Δικαιοσύνη την αντιμετωπίζει ως φαινόμενο διαφθοράς έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Υποστήριξε ακόμα ότι το υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε για το σύνολο και τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και δεν έκανε τίποτα, αλλά σκόπιμα όπως είπε, υποβάθμισε και αγνόησε τις πληροφορίες, δίνοντας λευκή επιταγή στον κ. Καμένο για να προχωρήσει σε σκοτεινούς χειρισμούς. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με βαριά ευθύνη διαφθοράς. Και ευθύνη έχουν ο υπουργός Άμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών στο βαθμό που του αναλογεί αλλά και ο πρωθυπουργός και πρέπει να τις αναλάβει», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, έκανε λόγο για πολλά ερωτήματα που δημιουργούνται, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας ότι ενώ έφερε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για κύρωση συμφωνία για πώληση 300.000 βλημάτων οι Σαουδάραβες μιλούσαν για 100.000 βλήματα. Ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι «παρέβλεψε το βεβαρημένο παρελθόν του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, αγνόησε ότι ο νόμος απαγορεύει τους μεσάζοντες, κώφευσε στις εισηγήσεις των διπλωματών του υπουργείου Εξωτερικών».

«Το κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό αποδεικνύεται στα βήματα που έγιναν και ερευνά σήμερα η ελληνική Βουλή. Απέναντι σε μια υπόθεση που υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για πολύ σκοτεινές διαδρομές πρέπει τα ερωτήματα να απαντηθούν. Έχετε σοβαρή υποχρέωση απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία», επισήμανε ο Κωνσταντίνος Τσιάρας. Τέλος, ο Κώστας Τασσούλας έκανε λόγο για σοβαρές σκιές που υπάρχουν σε ό,τι αφορά το ρόλο του υπουργού Άμυνας αλλά και πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα των ενεργειών του.

 

Μετωπική Καμμένου-Λοβέρδου
«Μην συνδέετε το όνομά μου με πράξεις που δεν είναι σύμφωνες με τα κοινοβουλευτικά ήθη» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, για την αναφορά του ταξίαρχου Παπαδάκη, την οποία είχε δώσει στη δημοσιότητα.

«Κύριε υπουργέ, γι΄ αυτή την υπόθεση υπάρχουν ερωτήματα που θα απαντηθούν και σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες. Οι διαδικασίες του Κοινοβουλίου θα είναι διαρκώς ανοιχτές. Ο καθένας όταν ερωτάται μπορεί να απαντά ή να απαντά δήθεν, αλλά να υπεκφεύγει. Από όσα είπε ένας ταξίαρχος που απαξιώσατε, εσείς επιλέξατε να απαντήσετε, όχι για το τι λέει, αλλά αν το έγγραφο αυτό κατατέθηκε ή που. Σας ενημερώνω ότι όσα έχει πει έχουν κατατεθεί στο στρατοδικείο Αθηνών, που ξέρετε ότι έχει ανοίξει διαδικασία και σας καλώ όση ώρα διαρκεί η συνεδρίαση, να ζητήσει η Βουλή, τι έγγραφα έχει καταθέσει και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, στην αίθουσα 162, να το δουν. Θα φανεί κύριε υπουργέ αν έχετε δίκιο ή αν ήρθατε εδώ να μας ξεγελάσετε. Σε ό,τι με αφορά, στη Βουλή και με έγγραφα σας ζητώ να πείτε την αλήθεια. Και δεν τη λέτε. Και μένετε σε τυπικότητες. Κάθε τυπικότητα όμως αίρεται. Και αποδεικνύεται αν είστε εσείς που λέτε την αλήθεια ή όλοι όσοι σας κάνουμε πολιτική κριτική και σας κατηγορούμε για το τι κάνατε εσείς σε έναν έντιμο άνθρωπο τον οποίο προσβάλλατε κατάφωρα. Έχουμε έγγραφο που είναι στον ανακριτή του στρατοδικείου. Να έρθει στη Βουλή σήμερα» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ο κ. ταξίαρχος δεν είναι διωκόμενος. Υπηρετεί ως διευθυντής αυτή τη στιγμή, των υπηρεσιών της ΑΣΔΥΣ, μια ευαίσθητη υπηρεσία» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. «Έχετε την αντίληψη ότι ο υπουργός έχει υπό τις διαταγές του το στρατοδικείο; Εγώ κάλεσα τον εισαγγελέα του στρατοδικείου, όπως επίσης την Εσωτερικών Υποθέσεων, να εξετάσουν την υπόθεση. Αλίμονο αν ο υπουργός παίρνει τηλέφωνο στο στρατοδικείο να ρωτήσει τι κατέθεσε ο ένας μάρτυρας και τι ο άλλος. Αυτά τα κάνατε εσείς όταν ήσασταν υπουργοί Δικαιοσύνης, που παίρνατε τηλέφωνο και τους πιέζατε, αλλιώς τους διώχνατε. Η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, είναι ελεύθερη και κανείς υπουργός δεν πάρει ποτέ κανέναν να ρωτήσει την πορεία μιας έρευνας» είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε, πως όταν καταλήξει η δικαιοσύνη σε πόρισμα, σε αυτό θα έχουν πρόσβαση τα κόμματα.

«Δεν περίμενα από εσάς να πάρετε τόσο εργολαβικά αυτή την υπόθεση. Όποτε ζητήσατε να δείτε έγγραφο του υπουργείου, σας έδωσα την πρόσβαση. Και το αναγνωρίζατε. Τώρα φαίνεται κάτι άλλαξε. Τι άλλαξε;» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η Βουλή θα ζητήσει, όχι εσείς. Και η Βουλή δικαιούται να ζητάει από τη Δικαιοσύνη, από τον Άρειο Πάγο, από το στρατοδικείο, από παντού, έγγραφα που θεωρεί απαραίτητα. Ή φοβάστε ή υπεκφεύγετε. Αν κάτι άλλαξε, είναι ότι εσείς καταχραστήκατε την εμπιστοσύνη της επιτροπής της Βουλής για να κάνετε αυτά που κάνατε. Εσείς αλλάξατε, όχι εμείς» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Υπάρχουν διαδικασίες στη δικαιοσύνη. Πως τα λέτε αυτά κύριε Λοβέρδο; Είστε και συνταγματολόγος» σχολίασε η προεδρεύουσα, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Η διαδικασία στο Στρατοδικείο καλύπτεται από την προστασία της ανάκρισης. Μόνο ο φίλος του κ. Γεωργιάδη, ο Παττακός, μπορούσε να ζητήσει από τον στρατοδίκη να δει υπόθεση. Τώρα πια δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κοτζιάς: «Αμετροέπεια» που «ξεπέρασε κάθε όριο» η τοποθέτηση Κουμουτσάκου
Για «αμετροέπεια» που «ξεπέρασε κάθε όριο» καταγγέλλει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, καλώντας τον «να αποδείξει όλα όσα ισχυρίστηκε. Αλλιώς θα έχει ομολογήσει ότι είναι ένας κοινός συκοφάντης». «Ορισμένοι», τονίζει με δήλωσή του, «αντιλαμβάνονται τη στάση ευθύνης που κρατώ, έχοντας θέσει τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλα, ως αδυναμία. Νομίζουν ότι μπορούν να με υβρίζουν, όπως καθημερινά κάνουν, άνευ απαντήσεων. Αλλά όλα έχουν τα όριά τους. Ο κ. Κουμουτσάκος σήμερα στη Βουλή εψεύσθη συνειδητά και συκοφάντησε σκοπίμως. Η αμετροέπειά του ξεπέρασε κάθε όριο». Και προσθέτει: «Το να ψεύδεται κάνεις για λόγους εντυπωσιασμού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ένα πράγμα. Το να ψεύδεται από το βήμα της Βουλής είναι άλλο».

Ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι ο κ. Κουμουτσάκος «εδώ και καιρό δρα ως προβοκάτορας στην εξωτερική πολιτική απαιτώντας να ανακοινώσω πριν από κάθε διαπραγμάτευση τη διαπραγματευτική στρατηγική, τις θέσεις και την τακτική της χώρας. Ακόμα, επικαλείται ανύπαρκτες δηλώσεις ξένων αρχηγών κυβερνήσεων, προκειμένου η χώρα να μην προχωρήσει στη λύση προβλημάτων. Στη συνέχεια, επικαλούμενος τα ψεύδη του, προσπαθεί να στηρίξει τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του. Σήμερα δε, ξεπερνώντας κάθε όριο, ισχυρίστηκε ότι γνωρίζω ανύπαρκτα πράγματα για να μου αποδώσει ευθύνες που δεν υπάρχουν».

Ν. Φίλης: «Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη»
Την θέση ότι η συζήτηση για τους εξοπλισμούς στη Σαουδική Αραβία πρέπει να υπακούσει στα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου και να μην κλείνει τα μάτια στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, εξέφρασε με παρέμβασή του, στην Ολομέλεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. «Έχω διατυπώσει την άποψη ότι η συζήτηση για τους εξοπλισμούς στη Σαουδική Αραβία πρέπει να υπακούσει στα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου, το τελευταίο είναι τον Ιούνιο και αυτή την εβδομάδα έχουμε και νέα συζήτηση στην ευρωβουλή», είπε ο Νίκος Φίλης και υπογράμμισε ότι «η ευρωβουλή αποφαίνεται ότι είμαστε σε μια ανθρωπιστική κρίση και ότι η εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας είναι άμεση και εις βάρος αμάχων».

«Δολοφονούνται άμαχοι. Πιστεύω ότι είναι δυστυχώς ανάξια μια συζήτηση που περιορίζει αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση με χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Υεμένη, την περιορίζει σε μια μικροπολιτική συζήτηση», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει: «Θέλω να διευκρινίσω στο Σώμα ότι εγώ δεν ήμουν μέλος της υποεπιτροπής εξοπλισμών στις 12 Ιανουαρίου 2017. Μετά από δύο μήνες πήγα στην επιτροπή αυτή. Αν ήμουν πιθανόν να ψήφιζα. Είμαι ειλικρινής. Ακολουθώντας την εισήγηση της κυβέρνησης. Αλλά τώρα γνωρίζουμε, υπάρχουν αποφάσεις της ευρωβουλής, όχι απλώς δημοσιεύματα στις εφημερίδες, που ζητούν έλεγχο των εξοπλισμών στη Σαουδική Αραβία για τα εγκλήματα που διαπράττει στην Υεμένη. Μην κλείνουμε τα μάτια».

Τηλεοπτικό σποτ ΝΔ
Η ΝΔ για τη συζήτηση της Δευτέρας προετοίμασε ένα τηλεοπτικό σποτ με τίτλο «γιατί συνεχίζει ο Τσίπρας να καλύπτει τον Καμμένο;» στο οποίο παρουσιάζει, με τη μορφή ημερολογίου, «το σκάνδαλο» όπως το αποκαλεί και παραθέτει αποσπάσματα από τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και εφημερίδες.

Ο υπουργός Αμυνας Π.Καμμένος απάντησε στο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ με ανάρτηση στο twitter αναφέροντας: «Γνωρίζοντας τον εξευτελισμό που θα υποστεί ο κούλης μια ακόμη φορά τη Δευτέρα οι σπόνσορες της συμμορίας έβγαλαν 5λεπτο βίντεο. Ταινία στο Χόλιγουντ να του ετοιμάσετε δεν γλιτώνει με τίποτα από την αλήθεια στη Βουλή ο “παραδεισένιος”».

Δ. Τζανακόπουλος: Σε ζητήματα διαφθοράς η ΝΔ δεν είναι κατήγορος αλλά κατηγορούμενος
«Η ΝΔ εδώ και τρεις εβδομάδες κάνει θόρυβο με ανυπόστατες καταγγελίες και θεωρίες συνωμοσίας για δήθεν σκάνδαλα .Ο κ.Μητσοτάκης θα κατανοήσει τη Δευτέρα για ακόμη μια φορά ότι σε ζητήματα διαφθοράς η ΝΔ δεν είναι κατήγορος αλλά κατηγορούμενη»,  αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εφημερίδα Real news για τη σημερινή συζήτηση στην Βουλή.