Μέι: Ζητά χρόνο από Μέρκελ και Ολάντ για τις διαπραγματεύσεις του Brexit

Μέι: Ζητά χρόνο από Μέρκελ και Ολάντ για τις διαπραγματεύσεις του Brexit
epa05423477 New British Prime Minister Theresa May addresses the media upon their arrival at No. 10 Downing Street, in London, Britain, 13 July 2016. Theresa May has become Britain's Prime Minister - succeeding David Cameron - after a meeting with the Queen and will begin building a new cabinet. EPA/ANDY RAIN

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε τη δέσμευσή της να εκπληρώσει τη βούληση του βρετανικού λαού να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νέα πρωθυπουργός του Βρετανίας Τερίσα Μέι ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χθες, Τετάρτη, ότι η κυβέρνησή της θα χρειαστεί χρόνο προτού ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μέι επικοινώνησε σε τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, λίγες ώρες αφότου αντικατέστησε στην πρωθυπουργία τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε ανακοινώσει μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου γιά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ότι θα παραιτηθεί.

“Σε όλες τις τηλεφωνικές της συνδιαλέξεις, η πρωθυπουργός τόνισε τη δέσμευσή της να εκπληρώσει τη βούληση του βρετανικού λαού να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε μια εκπρόσωπος της Μέι.

“Η πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα χρειαστούμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε για τις διαπραγματεύσεις αυτές και εξέφρασε την ελπίδα της ότι θα διεξαχθούν με εποικοδομητικό και θετικό πνεύμα”, πρόσθεσε.

Ο Ντέιβιντ Ντέιβις αναλαμβάνει υπουργός αρμόδιος για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερίσα Μέι διόρισε τον Ντέιβιντ Ντέιβις επικεφαλής ενός νέου υπουργείου το οποίο θα χειριστεί τις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποχώρησή του από αυτήν, όπως επιβεβαίωσε το γραφείο της με μια ανακοίνωσε που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.

«Η βασίλισσα ενέκρινε τον διορισμό του Ντέιβιντ Ντέιβις στη θέση του υπουργού Αρμόδιου για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε η ανακοίνωση του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Ντέιβις, σημαίνον στέλεχος των Συντηρητικών στο βρετανικό κοινοβούλιο και ατυχήσας αντίπαλος του Ντέιβιντ Κάμερον στην κούρσα για την ηγεσία των Τόρις το 2005, διορίστηκε υπουργός Αρμόδιος για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε άρθρο του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Conservative Home τη Δευτέρα, ο Ντέιβις, σθεναρός υποστηρικτής του Brexit, εξέφερε την άποψη ότι το Λονδίνο δεν θα πρέπει να βιαστεί να επικαλεστεί το Άρθρο 50 (της Συνθήκης της Λισαβόνας) ώστε να αρχίσει η διαδικασία εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ.