Μια εφαρμογή, εκατομμύρια απαντήσεις

Μια εφαρμογή, εκατομμύρια απαντήσεις

Το Pollfish αλλάζει τη διαδικτυακή έρευνα, φέρνοντας στην οθόνη µας τις γνώµες αµέτρητων χρηστών, που γίνονται οι ίδιοι ερευνητές. 

Σε ένα ευρύχωρο γραφείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, οι οθόνες των υπολογιστών «παίρνουν φωτιά». Ένας παγκόσμιος χάρτης που μεταφέρει σε απευθείας μετάδοση τους χρήστες mobile συσκευών, οι οποίοι απαντούν στις διαδικτυακές έρευνες του Pollfish, κάνει την Ευρώπη και τη Νότια Κορέα να «αναβοσβήνουν».  «Στις ΗΠΑ τα πράγματα τώρα είναι ήρεμα, γιατί ο κόσμος κοιμάται. Να δεις τι θα γίνει σε λίγες ώρες» μας λέει ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας Γιάννης Παπαδάκης, ενώ στο ερώτημα «τι είναι αυτό που κάνει το Pollfish ξεχωριστό» μας απαντά: «Ήρθαμε να καλύψουμε έναν τομέα όπου δεν υπήρχε ολοκληρωμένη απάντηση στον χώρο της έρευνας αγοράς στις mobile συσκευές».

Με τη αύξηση των χρηστών smartphones σε ολόκληρο τον πλανήτη, η διαδικτυακή πλατφόρμα ξεπερνά τα στενά όρια που θέτουν τα φυσικά ή ανθρώπινα σύνορα. «Στόχος μας είναι να απευθυνθούμε σε εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι θα δίνουν άμεσα και γρήγορα απαντήσεις σε ερωτήματα που κανένα άλλο εργαλείο δεν μπορεί να καλύψει. Αυτό δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί μέσω των παραδοσιακών μεθόδων που γνωρίζουμε σήμερα» μας εξηγεί ο Γιάννης Παπαδάκης. Το Pollfish είναι μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, στην οποία ο καθένας μπορεί να πραγματοποιήσει μια έρευνα αγοράς χρησιμοποιώντας ένα απλό στη χρήση και τη διάδραση ερωτηματολόγιο. Σε αντίθεση με τις κλασικές διαδικασίες αποστολής email ή αγοράς ενός ακριβού εταιρικού πακέτου, το Pollfish λαμβάνει τα ερωτήματα που αφορούν τον ενδιαφερόμενο πελάτη και τα παρουσιάζει στον χρήστη μιας mobile συσκευής ως επιλογή στις εφαρμογές που συνεργάζονται με την εταιρεία. Το Pollfish είναι, με άλλα λόγια, ένα εργαλείο που δίνει το πολυπόθητο feedback στους δημιουργούς εφαρμογών ώστε να αντιληφθούν εύκολα σε ποιους πρέπει να απευθύνονται.

Διαβάστε ακόμη: Οι επτά ελληνικές startups που εκθειάζει η ΕΕ

Κάθε χρήστης μιας εκ των συγκεκριμένων εφαρμογών δεν θα δει διαφημίσεις στη σελίδα του, αλλά ερωτηματολόγια, στα οποία καλείται, εάν το επιθυμεί, να απαντήσει. «Ένα συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο μπορεί να προσφέρει δώρα, όπως δωροεπιταγές, δωρεάν apps ή άλλου είδους ανταμοιβή μέσω κληρώσεων» λέει ο Γιάννης Παπαδάκης.

pollfish22

Πάνω από 8,6 εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται στην «ομπρέλα» της εταιρείας και ανά πάσα στιγμή μπορούν να συμβάλουν στις διαδικτυακές καμπάνιες της. «Μπορεί τα νούμερα αυτά να ακούγονται τεράστια, αλλά ο όγκος πληροφοριών δεν μας φοβίζει. Αν έχεις τις σωστές υποδομές, την ομάδα και τα κατάλληλα μέσα, δεν έχει καμία διαφορά αν η πληροφορία έρχεται από δέκα ή από ένα εκατομμύριο άτομα» παραδέχεται ο Γιάννης Παπαδάκης.

Το Pollfish παράγει τα εργαλεία για μια ολοκληρωμένη έρευνα. Όπως τονίζει ο CEO της εταιρείας, «διαθέτουμε πλήρη στοιχεία για το κοινό μας, από πού προέρχεται και ποια είναι η αντιπροσωπευτικότητα κάθε χώρας. Επομένως, κάθε επιστήμονας που ξεκινά μια έρευνα αγοράς έχει στη διάθεσή του κάθε λεπτομέρεια. Καλύπτουμε όλα τα φάσματα ηλικιών και δημογραφικών στοιχείων και είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι για το κοινό στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε».

Διαβάστε επίσης: Οι ελληνικές startups που ξεχώρισαν το 2013

Η ιδέα του Pollfish γεννήθηκε πριν από έναν χρόνο και σήμερα δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες εταιρειών που πραγματοποιούν έρευνες αγοράς, αλλά απευθύνεται και σε μια γκάμα επιχειρήσεων: από τις μικρότερες ως τις μεγαλύτερες. Αρκούν η επιλογή των ερωτημάτων και το κοινό στο οποίο θα απευθυνθούν – ποσοτικά και δημογραφικά. Το Pollfish θα κάνει τα υπόλοιπα. «Η αξιολόγηση του έργου μας έρχεται από τρεις διαφορετικές πηγές: τους προγραμματιστές, τους επιχειρηματίες, αλλά κι από τους ίδιους τους χρήστες. Οι εντυπώσεις όσων απαντούν είναι εξαιρετικά θετικές. Το 26% από αυτούς στους οποίους εμφανίζεται η ερευνα συμμετέχει σ’ αυτή. Οι προγραμματιστές βρίσκουν μέσω της πλατφόρμας το μέσο για να διαχειριστούν έναν όγκο πληροφοριών πολύ κοντά στις δικές τους ανάγκες, ενώ οι επιχειρηματίες-πελάτες λαμβάνουν τα πλέον στοχευμένα κι αμεσότερα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο» εξηγεί ο Γιάννης Παπαδάκης.

pollfish3

Με τους υποψήφιους πελάτες να διαμορφώνουν τα ερωτηματολόγια και τους προγραμματιστές να αποκτούν συνεχώς νέα κίνητρα χρήσης κι εξέλιξης της πλατφόρμας, το Pollfish κρατά τις ισορροπίες που το ίδιο δημιούργησε: αμεσότητα, ταχύτητα, πρόσβαση στο νεανικό κοινό, απλότητα στην εγκατάσταση και τη χρήση, και οικονομία πόρων• χαρακτηριστικά ιδιαίτερα ελκυστικά σε υποψήφιους επενδυτές, μιας και τον Οκτώβριο του 2013 απέσπασε χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ από το PJ Tech Catalyst Fund κι άλλες 50.000 ευρώ από ιδιώτες. «Τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις ενισχύουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του Pollfish» υποστηρίζει ο Γιάννης Παπαδάκης, συμπληρώνοντας: «Στόχος μας δεν είναι να μείνουμε στάσιμοι μόλις φτάσουμε σε ένα επίπεδο εσόδων, αλλά να τα επανεπενδύσουμε στην ίδια την εταιρεία».

Διαβάστε επίσης: Δίκτυο «angel investors» στήνει το ΕΒΕΑ

Αποφασιστικότητα, αφοσίωση και ικανή ομάδα είναι τα τρία χαρακτηριστικά που καθιστούν ένα επιτυχημένο ξεκίνημα, σύμφωνα με τον CEO και συνιδρυτή της εταιρείας: «Αυτό που εμείς κάναμε στην αρχή ήταν να χτίσουμε μεθοδικά ένα προϊόν με πελάτες τους οποίους είχαμε μαζί από την πρώτη μέρα. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, όπως και οι δυνατότητες. Είτε μιλάμε για μια παραδοσιακή έρευνα αγοράς, είτε για τη σφυγμομέτρηση των αντιδράσεων λίγες στιγμές μετά τη βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης τον Απρίλιο του 2013, είτε για μια έρευνα ελάχιστων ημερών με στόχευση τα 3.000 άτομα».

Η επικοινωνιακή «έκρηξη» των startups και το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού για την τεχνολογία σε επιχειρηματικό επίπεδο βγάζουν από το προσκήνιο την πραγματική έννοια του όρου. Μάλιστα, κατά τον Γιάννη Παπαδάκη, «είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει, παρά το ότι σε μερικές περιπτώσεις χάνεται το μέτρο. Η startup δεν είναι απλά μια ιδέα. Είναι η επιχείρησή μου, το προϊόν μου. Γι’ αυτό και ενίοτε ο όρος τείνει να αποδώσει με λανθασμένο τρόπο την αξία της ανερχόμενης τεχνολογικής εταιρείας. Είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε το “δημιουργώ ένα site”, από το “ξεκινώ μια startup”».

*To κείμενο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του περιοδικού Fortune