Μήνυμα Σεντένο στην Ιταλία να προχωρήσει σύντομα σε διόρθωση του προϋπολογισμού της

Μήνυμα Σεντένο στην Ιταλία να προχωρήσει σύντομα σε διόρθωση του προϋπολογισμού της
epa06447083 Portuguese Finance Minister and Eurogroup President Mario Centeno speaks during a press conference at the German Federal Ministry of Finance, Berlin, Germany, 17 January 2018. Centeno is the Chairman of the Eurogroup since January 2018 and on his first official visit in Germany. EPA/MARKUS HEINE

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως η Κομισιόν βρίσκεται σε διάλογο με την ιταλική κυβέρνηση και μετέθεσε για τον Δεκέμβριο τις αποφάσεις για το θέμα.

Την ελπίδα ότι η ιταλική κυβερνήση θα προχωρήσει στη διόρθωση του προσχεδίου προϋπολογισμού της που απέρριψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Εκτός από το ιταλικό ζήτημα, στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκονται ακόμα τα πρόσφατα στρες τεστ των ευρωπαϊκών τραπεζών και η μεταρρύθμιση της τραπεζικής ένωσης, σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων.

«Θα συζητήσουμε τη γνώμη της Επιτροπής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας. Ωστόσο δε θα λάβουμε σήμερα αποφάσεις. Η Επιτροπή ζήτησε τη διόρθωσή του και αυτό περιμένουμε, ελπίζοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να κάνει βήματα στη γραμμή των δημοσιονομικών κανόνων», δήλωσε ο Μ. Σεντένο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απάντησης της Ιταλίας στην Επιτροπής και ότι συνεχίζεται ο «εποικοδομητικός» διάλογος. «Θα λάβουμε, ελπίζουμε, το νέο προσχέδιο προϋπολογισμού και θα επανέλθουμε στο ζήτημα το Δεκέμβριο», κατέληξε ο Μ. Σεντένο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ