Μειωμένα τα έσοδα της Vodafone το 2013

Μειωμένα τα έσοδα της Vodafone το 2013

Στοίχημα για την εταιρεία οι αναδυόμενες αγορές και η δύσκολη αγορά της Ευρώπης.

Μικρή υποχώρηση των εσόδων ανακοίνωσε η Vodafone Group PLC για το γ΄ τρίμηνο εν μέσω των δύσκολων συνθηκών στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Dow Jones Newswires, τα έσοδα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου υποχώρησαν 3,6% σε 10,98 δισ. λίρες ($17,91 δισ.), ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα ύψους 10,86 δισ. λιρών.

Πρόκειται για μείωση κατά 4,8% στα οργανικά έσοδα υπηρεσιών. Πρόσφατα η εταιρία, πούλησε μερίδιο που κατείχε στην Verizon Wireless στην Verizon Communications, ενώ στην αγορά της Ινδίας και της Τουρκίας τα πράγματα πήγαν καλύτερα, καθώς κατέγραψε ανάπτυξη 13,2% και 3,9% αντίστοιχα.

Vodafone: Δωρεάν χρόνος ομιλίας για συνδρομητές της σε Ιθάκη, Κεφαλονία

Ο Vittorio Colao, διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε: «Οι επιχειρήσεις στις αναδυόμενες αγορές αναπτύσσονται σταθερά, με ώθηση από την συνεπή εκτέλεση και την επιταχυνόμενη ζήτηση για data. Στην Ευρώπη, οι συνθήκες είναι ακόμη δύσκολες και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις μέσα από βελτιώσεις στο επιχειρησιακό μοντέλο».

Στο τέλος Ιανουαρίου, η Vodafone ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση 600 θέσεων εργασίας στη Γερμανία, περίπου 5,7% του εργατικού δυναμικού της στη χώρα, ώστε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό αλλά και τα χαμηλότερα έσοδα.

Τέλος η AT&T ακύρωσε πρόσφατα την προσφορά της για εξαγορά της Vodafone.