To «μυστικό» για φθηνότερες τιμές στα εισιτήρια της Ryanair

To «μυστικό» για φθηνότερες τιμές στα εισιτήρια της Ryanair

Καθηγητής υποστηρίζει ότι εντόπισε μετά από έρευνα πώς να «ξεγελάει» την εταιρεία. 

Τον τρόπο για να «ξεγελάει» την Ryanair υποστηρίζει ότι εντόπισε ο καθηγητής Οικονομικών Claudio Piga, μετά από σχετική έρευνα. Ο καθηγητής υποστηρίζει πως κατάφερε να σπάσει το μυστικό της αεροπορικής εταιρείας Ryanair και μπορεί πλέον να γνωρίζει πότε πρέπει να κάνει κράτηση, ώστε να πετύχει τις πιο φθηνές τιμές.

Συγκεκριμένα ο καλύτερος τρόπος για να ξεγελάσει κάποιος την τιμολογιακή πολιτική της Ryanair είναι να κλείσει εισιτήριο δέκα ημέρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης που επιθυμεί. Ο καθηγητής αναφέρει πως ερευνώντας το κόστος των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα πως οι επιβάτες που κάνουν κρατήσεις για κάποιο ταξίδι και κλείνουν εισιτήρια επτά εβδομάδες νωρίτερα, συνήθως πληρώνουν περισσότερα.

Ωστόσο, θέλει προσοχή καθώς μετά τις 10 ημέρες οι ναύλοι έχουν αυξηθεί μεταξύ 50% και 75%, δηλαδή το κυνήγι και το «κλείσιμο» εισιτηρίων της τελευταίας στιγμής δεν είναι πάντα η καλύτερη μέθοδος.

Πάντως εκπρόσωπος της Ryanair, δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Times ότι η έρευνα του καθηγητή Claudio Piga ήταν «απελπιστικά ανακριβής. Οι χαμηλότερες τιμές στα εισιτήρια της Ryanair βγαίνουν αμέσως και όσο προχωράει η πώληση τους, τότε αυξάνεται και η τιμή. Τόνισε μάλιστα πως οι ποιοι φθηνοί ναύλοι είναι στους έξι μήνες πριν από την αναχώρηση».

Διαβάστε ακόμη: Ανταγωνισμός στον αέρα… με «μάχη» προσφορών