Μυτιληναίος: «Δύσκολο αλλά καλύτερο το 2014»

Μυτιληναίος: «Δύσκολο αλλά καλύτερο το 2014»

Έτοιμος ο όμιλος για έξοδο στις αγορές μέσω Eurobond – Συνεχίζεται η απομόχλευση του καθαρού δανεισμού. 

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε για το 2014 ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στο πλαίσιο του χθεσινού conference call για τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς. Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του στήριξε στο ότι οι κινήσεις του ομίλου, με έμφαση στον περιορισμό του κόστους και πρωτίστως του χρηματοοικονομικού, έχουν θετικά αποτελέσματα. «Μετά το 2013, που ήταν η χειρότερη χρονιά για την Ελλάδα και την οικονομία και το 2014 θα είναι δύσκολο αλλά κάπως καλύτερο» τόνισε χαρακτηριστικά. Έτσι σύμφωνα με τον ίδιο, το 2014 θα συνεχιστεί η απομόχλευση του καθαρού δανεισμού, ενώ η έξοδος στις αγορές μέσω Eurobond, είναι προετοιμασμένη μόλις διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για το ύψος των επιτοκίων.

Σε ερωτήσεις για το ύψος του κύκλου εργασιών, απάντησε ότι αυτός θα κινηθεί στα επίπεδα του 2013, ενώ αναμένεται να διαμορφωθεί χαμηλότερο χρηματοοικονομικό κόστος, το οποίο, σε συνδυασμό με τις διαφαινόμενες τάσεις ανόδου στις τιμές αλουμίνας και αλουμινίου, θα έχει θετικές επιπτώσεις στα λειτουργικά αποτελέσματα.

«Κοιτάμε όλες τις δυνατότητες για να μειώσουμε το κόστος του δανεισμού μας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα της δραστηριοποίησής μας με έδρα την Ελλάδα. Πριν από κάποιο διάστημα κληθήκαμε να αποφασίσουμε και καταλήξαμε για το καλό της επιχείρησης, των μετόχων και της ελληνικής οικονομίας, να μείνουμε στην Ελλάδα» ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος προσθέτοντας σε σχέση με την προοπτική έκδοσης εταιρικού ομολόγου, ότι αποτελεί μια επιλογή. «Μετά την επιτυχία της Alpha και της Πειραιώς, που εκτιμούμε ότι θα έχει συνέχεια και από άλλους ομίλους, συνεχίζουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της συγκράτησης του κόστους.

Σε ερωτήσεις για το κόστος ενέργειας της Αλουμίνιον, μετά την πρόσφατη απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ, ο κ. Μυτιληναίος απάντησε ότι αποτελεί ένα θετικό γεγονός. Ωστόσο όπως είπε, η εταιρεία δεν έχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από την προμηθεύτριά της σε ηλεκτρική ενέργεια, την οποία αναμένει τις επόμενες μέρες, οπότε και θα τοποθετηθεί.

Ακόμη σε ερωτήσεις αναφορικά με ενδεχόμενο ενδιαφέρον του ομίλου για τη «μικρή ΔΕΗ», ο ίδιος απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κανένα σχόλιο, αν προηγουμένως δεν λάβει γνώση της προκήρυξης του διαγωνισμού, όπου θα διευκρινίζεται τι και πώς πωλείται.

Ομίλος Μυτιληναίου: Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας