Μητσοτάκης: «4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013»

Μητσοτάκης: «4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013»

Τις 15.000 απολύσεις ως το τέλος του 2014 προβλέπει το Μνημόνιο - Αρνείται τις φήμες για μειώσεις συντάξεων η κυβέρνηση.

«Το Μνημόνιο προβλέπει 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014. Πρέπει να βρεθούν 4.000 απολύσεις έως το τέλος του 2013», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκπομπή του Mega. Όπως εξήγησε, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για άλλες 1.000 απολύσεις, ενώ έκανε λόγο για συρρίκνωση του προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες.

Οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα στελεχώσουν το υπ. Οικονομικών, την ΕΛΑΣ, καθώς και τις φυλακές, είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και συμπλήρωσε ότι οι μετακινήσεις δεν θα γίνουν «αριστερά – δεξιά, αλλά θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως η εντοπιότητα. Θα έχουμε μία καλή κατανομή των ανθρώπων που θα μπουν στην κινητικότητα».

Όσον αφορά την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο. Η κυβέρνηση θα πάρει τις ψήφους που χρειάζεται και θα ‘τσιμεντωθεί’ η κυβερνητική πλειοψηφία».

Διαβάστε ακόμη: Ρεν: Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν από το 2016

Κεγκέρογλου: «Καμία συζήτηση για μειώσεις στις συντάξεις»
«Το πλαίσιο της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού αφορά πάντα την εξίσωση συζήτηση δαπάνες – έσοδα», σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι. Ταυτόχρονα, διέψευσε κάθε σενάριο για μείωση των συντάξεων: «Απόφαση της κυβέρνησης, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για μειώσεις στις συντάξεις», αναφερόμενος στο περιεχόμενο των διαβουλεύσεων με την τριμερή.

«Το πλαίσιο της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού αφορά πάντα την εξίσωση συζήτηση δαπάνες – έσοδα», σημείωσε ο υφυπουργός, ενώ προσέθεσε πως «η πρόταση μας αφορά αποκλειστικά τα έσοδα αυτή την πρόταση τεκμηριώνουμε και τίποτε παραπάνω».

Φωτογραφία: Φώτης Πλέγας