Moby – Innocents (μέχρις αποδείξεως του εναντίου)

Moby – Innocents (μέχρις αποδείξεως του εναντίου)

Μεγάλη επιστροφή με νέο άλμπουμ, μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Αν και δεν είχαμε καταλάβει ότι έλειπε… Βλέπετε, τιμά το ελληνικό κοινό, πολύ συχνά, με την παρουσία του, ο Moby έλειψε δυο χρόνια και επέστρεψε μόλις (την 1η Οκτώβρη) με το νέο, το 11ο κατά σειρά, άλμπουμ του,  «Innocents».

Το προηγούμενό του άλμπουμ, το «Destroyed» κυκλοφόρησε το 2011, ακολουθώντας μια ομότιτλη έκδοση με φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο ίδιος ο καλλιτέχνης από τις παγκόσμιες περιοδείες του.

Ο 48χρονος Ρίτσαρντ Μέλβιλ Χολ (όπως είναι το πραγματικό του όνομα) γράφει μουσική, φωτογραφίζει, πρωταγωνιστεί σε ταινίες και σήριαλ, εμφανίζεται σε διαφημίσεις και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Και φυσικά τα ταλέντα του αποδίδουν και σε επιτυχία και σε χρήμα. Τα άλμπουμ του έχουν πουλήσει πάνω από 20 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως ενώ φημολογείται πως το ετήσιο εισόδημά του από όλες τις παραπάνω δραστηριότητες ξεπερνά τα 7 εκατ. δολάρια. Όχι κι άσχημα…

Δηλώνει αυστηρά χορτοφάγος, vegan δηλαδή, Xριστιανός που πιστεύει μόνο στον Ιησού σαν σύμβολο, ακτιβιστής και ταγμένος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ζώων. Μην ξεχνάτε ότι έχει υπογράψει και  την μουσική στο πιο βίαιο και ωμό ντοκιμαντέρ υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, το «Earthlings».

Διαβάστε ακόμη: Ο Πακιστανός μεγιστάνας και η…Oυκρανή Lady Gaga!

Πίσω στο «Innocents» όμως!

Το πρώτο single του album -η σύμπραξη του Moby με την Skylar Grey (την Skylar θα την θυμάστε, ίσως, από το original demo του «Love the Way You Lie»)- με τίτλο «The Last Day» κυκλοφόρησε και ήδη κάνει θραύση:

Εδώ ο Moby για πρώτη φορά συνεργάζεται με κάποιον στην παραγωγή. Και όχι με όποιον κι όποιον αλλά με τον, βραβευμένο με Grammy, παραγωγό Mark «Spike» Spent (βλ. Oasis, Massive Attack, Beyonce, Madonna, Lady Gaga). Έχει κάνει όμως και ιδιαίτερες συνεργασίες για τα τραγούδια του άλμπουμ.

Με τον Wayne Coyne των Flaming Lips, με τον πιο indie rock συνθέτη Damien Jurado αλλά και με τον ψυχεδελικό «παλιοροκά» τραγουδιστή Mark Lanegan (Screaming Trees, Queens of the Stone Age..)

Αν και νομίζω ότι θα τον δούμε πάλι σύντομα στην Ελλάδα να μας παίζει τα παλιά και τα καινούργια του τραγούδια, ο ίδιος δηλώνει ότι προς το παρόν θέλει να αποφύγει τις περιοδείες. Το promo του τελευταίου του άλμπουμ θα γίνει με τρεις συναυλίες στο Λος Άντζελες. Δεν θέλει καθόλου να φεύγει αυτό τον καιρό από το σπίτι του, λέει. Προτιμά να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και να φτιάχνει μουσική.

Μέχρι το καλοκαίρι έχουμε χρόνο…