Μοναδική προσφορά για το Ελληνικό από τη Lamda Development

Μοναδική προσφορά για το Ελληνικό από τη Lamda Development

Δεν θα διστάσει να επανεξετάσει όλες τις συμβάσεις δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση του κόμματός του για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης.

Υπεβλήθη σήμερα το απόγευμα από τη Lamda Development η μοναδική δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του Ελληνικού, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, του οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο πρόκειται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να ολοκληρώσει την  αξιολόγηση της εγκυρότητας της τεχνικής προσφοράς και της πληρότητας των δικαιολογητικών, ώστε να προχωρήσει η αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς.

Σύμφωνα με την Lamda Development, η συνολική επενδυτική πρόταση στην περιοχή του Ελληνικού, εφόσον υλοποιηθεί, θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει και ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αττικής, με τη δημιουργία ενός βιώσιμου πάρκου 2.000.000 τ.μ., το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της επένδυσης.

Διαβάστε ακόμη: Κούρσα για έναν ο διαγωνισμός για το Ελληνικό

Η προσφορά της Lamda Development S.A. υποστηρίζεται από το Global Investment Group, που απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από την κινεζικό όμιλο Fosun Group, καθώς και από ευρωπαϊκά κεφάλαια. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Αl Maabar είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate μικτής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή της Mέσης Aνατολής και της Βορείου Αφρικής. Είναι θυγατρική της Mubadala Development, εταιρείας με κρατικά επενδυτικά κεφάλαια (sovereign fund) του Αbu Dhabi. Η Fosun Group, η οποία δημιουργήθηκε το 1992 και έχει έδρα τη Σαγκάη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Kίνας και διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Δραστηριοποιείται στους τομείς της βιομηχανίας, των επενδύσεων, της διαχείρισης περιουσίας και των ασφαλειών.

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού
«Όλες οι συμβάσεις, όλες οι παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου, θα επανελεγχθούν ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, που σύντομα θα δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας το έχουν όλοι αυτό καλά στο μυαλό τους», δήλωσε κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Όπου η νέα Βουλή θα κρίνει ότι το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλίζεται, δεν θα διστάσουμε να ακυρώσουμε ή να αναθεωρήσουμε συμβάσεις και ειλημμένες αποφάσεις. Τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην παραχώρηση του Ελληνικού.

«Στο Ελληνικό όλα αυτά τα χρόνια συγκρούονται δύο κόσμοι: Αυτός που υπερασπίζεται με αγώνες το δημόσιο συμφέρον και αυτός που ευνοεί τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αυτός που υπερασπίζεται την ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και αυτός που προωθεί την Fast track εκποίηση. Αυτός που υπερασπίζεται τη βιώσιμη ανάπτυξη, τους ελεύθερους χώρους, τη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο, τη προοπτική του μητροπολιτικού πάρκου και αυτός που στόχο έχει να μετατρέψει την περιοχή σε ένα θύλακα τζόγου, τσιμέντου και πλούτου για τους λίγους», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στον ρόλο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

«Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα απίστευτο σκάνδαλο από μόνο του, ένα εκτροφείο σκανδάλων και είναι πρωτοφανές σε μια ευνομούμενη χώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ και να αρνούνται να τα προσκομίσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως «είναι πρωτοφανές και αδιανόητο μια κλίκα να αποφασίζει για το μέλλον του δημόσιου πλούτου, δίχως διαφάνεια, δίχως κοινοβουλευτική εποπτεία και έλεγχο, λες και πρόκειται για τα αμπελοχώραφα που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους».

«Το Ελληνικό, είναι κομμάτι της συλλογικής μας αγωνιστικής συνείδησης. Είναι το τοπόσημο των αγώνων των κινημάτων πόλης για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επανέφερε το σχέδιο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Ελληνικό επισημαίνοντας ότι είναι μια πρόταση «τεκμηριωμένη και κοστολογημένη που αποτρέπει την καταστροφή ενός ευλογημένου τόπου, του αττικού τοπίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πόλος τουριστών και επενδύσεων το Ελληνικό