«Μονομαχία» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την παραίτηση Σταυρίδη

«Μονομαχία» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την παραίτηση Σταυρίδη

Ανακοινώσεις των δύο κομμάτων με φόντο τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο την απομάκρυνση του κ. Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «τo ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, καθώς πρόκειται για ένα εργαλείο της τρόικας, εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής, που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει να δει η Ευρώπη από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας».

Η υπόθεση Σταυρίδη, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν αποτελεί παρά την πρώτη, καθαρή ομολογία της βρόμικης σχέσης μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ευθύνες αυτών που διόρισαν τον κ. Σταυρίδη είναι τεράστιες και δεν σβήνονται από την παραίτησή του».

Διαβάστε ακόμη: Στην αντεπίθεση περνά ο Σταυρίδης

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε επανειλημμένα στη Βουλή τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ επεσήμανε τις κατάφωρα αντισυνταγματικές διαδικασίες λειτουργίας του, καθώς και την πλήρη απουσία κοινοβουλευτικού και κοινωνικού ελέγχου, η κυβέρνηση μας κατηγορούσε ως ψεύτες και λαϊκιστές. Τελικά, σημειώνει, «οι σοβαροί «μεταρρυθμιστές» είναι εκείνοι που ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα των επιχειρηματιών αφού πρώτα έχουν υπογράψει το ξεπούλημα της πιο κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης έναντι πινακίου φακής».

Απάντηση Σίμου Κεδίκογλου
«Η Κυβέρνηση ενεργεί πάντα με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας», δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις: «Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να προχωρήσει καμία από τις αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία μας και γι’ αυτό καταφεύγει στη γνωστή του μέθοδο των απειλών στους επενδυτές».

Ανταπάτηση ΣΥΡΙΖΑ
«Τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετεί η κυβέρνηση είναι αυτά των δανειστών, καθώς και της εγχώριας διαπλοκής», αναφέρει απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπόσχεται ότι «θα βάλει τέλος στο αμαρτωλό καθεστώς διαπλοκής που εξέθρεψε για χρόνια ο δικομματισμός και τώρα το γιγαντώνει η μνημονιακή κυβέρνηση» και καταλήγει: «Αν κάποιοι αισθάνονται απειλή από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνοι που ξεπουλάνε όσο όσο την περιουσία του ελληνικού λαού και μια μέρα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για τα μνημονιακά τους εγκλήματα. Τους υποσχόμαστε ότι δεν θα τους διαψεύσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Αλέξανδρος Βλάχος