Most Admired Companies: Η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα

Most Admired Companies: Η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα

To Fortune σε συνεργασία με την KPMG «τρέχουν» για δεύτερη χρονιά τη λίστα με τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες για το 2016.

Το Fortune, ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα business brands στον κόσμο, καταρτίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG, τη λίστα «Most Admired Companies».

Η κατάρτιση της λίστας, η οποία πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα την άνοιξη του 2015, συνδέεται με την αξιολόγηση των επιχειρήσεων βάσει της εταιρικής φήμης τους και πραγματοποιείται με γνώμονα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που εγκαθίδρυσε η αμερικανική έκδοση του Fortune.

Η πρώτη λίστα δημοσιεύτηκε στο Fortune, στο τεύχος Ιουλίου 2015, ενώ αναρτήθηκε και στο Fortunegreece.com, αποδεικνύοντας ότι μπορεί στην Ελλάδα, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες, να υπάρξει επιχειρηματικότητα υποδειγματική, με καινοτομία, εξωστρέφεια, εταιρική υπευθυνότητα. Η λίστα έγινε viral από άλλα ενημερωτικά μέσα, αλλά και από τις εταιρείες που αναδείχτηκαν και εδραιώθηκε ως μια ακόμη επιτυχημένη και αξιόπιστη λίστα του Fortune στη χώρα μας.

Για την υλοποίησή της επιλέγονται 250 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος κυμαίνεται άνω των 50 εκατομμυρίων και είναι κερδοφόρες. Τα εννέα κριτήρια στα οποία βασίζεται η τελική κατάταξη είναι τα εξής: Καινοτομία, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Αξιοποίηση Πόρων και Εταιρικών Παγίων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Ποιότητα της Διοικητικής Ομάδας, Οικονομική Επίδοση, Μακροπρόθεσμη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερομένων Προϊόντων ή Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια / Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα.

Στην έρευνα θα λάβουν μέρος και φέτος κορυφαία στελέχη (CEOs, CFOs, COOs, Γενικοί Διευθυντές και Marketing Managers / Εμπορικοί Διευθυντές) των 250 ελληνικών εταιρειών που θα επιλεγούν βάσει του τζίρου και της κερδοφορίας τους, για να προκύψουν, με σειρά κατάταξης, οι «Most Admired Companies 2016». Τα στελέχη καλούνται να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο που θα λάβουν από την KPMG, βαθμολογώντας τις εταιρείες του κλάδου τους με γνώμονα τα εννέα κριτήρια του Fortune.

Η νέα λίστα θα δημοσιευτεί στο νέο τεύχος Ιουνίου του Fortune.

Η ταυτότητα της έρευνας με μια ματιά:
293 επιχειρήσεις

9 άξονες αξιολόγησης

Περισσότερα από 1450 στελέχη

Η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα.

Ψήφισε για τους καλύτερους του κλάδου σου!