Το Μουντιάλ είναι το διασημότερο γεγονός στην ιστορία του Facebook

Το Μουντιάλ είναι το διασημότερο γεγονός στην ιστορία του Facebook

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας σπάει κάθε ρεκόρ στο πιο δημοφιλές social media του κόσμου.

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας δεν σπάει μόνο το ένα ρεκόρ τηλεθέασης μετά το άλλο. Είναι πλέον κι επίσημα το πιο πολυσυζητημένο γεγονός στην ιστορία του Facebook.

Όπως μεταδίδει το Reuters, oι διαδράσεις μεταξύ της 12ης και της 29ης Ιουνίου με επίκεντρο τη διοργάνωση έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο από περισσότερους από 220 εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεπερνώντας το Super Bowl, τα Όσκαρ και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι μαζί!

Το Facebook δημιούργησε μια ειδική σελίδα για το Μουντιάλ, με ζωντανή αναμετάδοση κάθε πληροφορίας για τους αγώνες και συγκεντρώνει τις καλύτερες φωτογραφίες και άρθρα για όλα τα ματς.

Μεγάλος ανταγωνιστής σε αυτή τη «μάχη» με φόντο το ποδόσφαιρο είναι το Twitter, το οποίο έχει «κερδίσει» την κούρσα των αναφορών στις ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές για τη διοργάνωση, καθώς οι περισσότεροι παρουσιαστές και καλεσμένοι ασχολούνται πρώτα με ότι γράφεται εκεί και μετά με τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Twitter έχει φτιάξει τη δική του σελίδα με live updates από όλους τους αγώνες, ενώ την προηγούμενη Παρασκευή ανακοίνωσε ότι έχουν γραφτεί περισσότερα από 300 εκατομμύρια tweets για τη διοργάνωση. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από τα tweets που ανέβηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Μέχρι λοιπόν να ακούσουμε το σφύριγμα της λήξης του μεγάλου τελικού της 13ης Ιουλίου, είναι βέβαιο ότι εκτός από την εθνική ομάδα που θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, ανάμεσα στους «μεγάλους νικητές» του φετινού Μουντιάλ θα βρίσκονται και οι «γίγαντες» των social media.

Διαβάστε ακόμη: 

Πώς προετοιμάζει η Adidas τα tweets του Μουντιάλ

Το παιχνίδι κυριαρχίας της Nike στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Οι… «παράξενοι» του Μουντιάλ