Μουντιάλ: Πρεμιέρα με νίκη της Βραζιλίας στο Μουντιάλ των αντιθέσεων

Μουντιάλ: Πρεμιέρα με νίκη της Βραζιλίας στο Μουντιάλ των αντιθέσεων

Η Βραζιλία νίκησε με 3-1 την Κροατία στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης.

Η μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, το Μουντιάλ, ξεκίνησε στα γήπεδα της Βραζιλίας. Στον εναρκτήριο αγώνα στο Σάο Πάολο η Βραζιλία επικράτησε με 2-1 της Κροατίας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ.Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου.

Προηγήθηκε η Κροατία στο 11′ με αυτογκόλ του Μαρσέλο και ισοφάρισε η Βραζιλία με τον Νεϊμάρ στο 29′. Ο Νεϊμάρ με χτύπημα πέναλτι στο 71ο λεπτό έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους και ο Όσκαρ έκλεισε το σκορ πετυχαίνοντας το 3-1 με γκολ λίγο πριν τη λήξη.

Για τον επόμενο μήνα, στη «χώρα του καφέ και της σάμπα», 32 εθνικές ομάδες θα διεκδικήσουν το κορυφαίο τρόπαιο στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, με φαβορί για την κατάκτηση, κατά κύριο λόγο τη Βραζιλία και την Αργεντινή, και δευτερευόντως, τη Γερμανία και την Ισπανία. Σημαντικές ελπίδες διάκρισης διαθέτουν η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ιταλία, ενώ η έκπληξη μπορεί να έρθει από το Βέλγιο, την Αγγλία, την Ουρουγουάη και τη Χιλή.

Η εθνική Ελλάδας, συνεπής στα μεγάλα ραντεβού της τελευταίας δεκαετίας, συμμετέχει στον Γ` όμιλο με αντιπάλους τις Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού. Αρχικός στόχος είναι η πρόκριση στους «16» και στη συνέχεια, το καλύτερο δυνατό.

H Jennifer Lopez  και ο Pitbull στην πρεμιέρα του Μουντιάλ.
H Jennifer Lopez και ο Pitbull στην πρεμιέρα του Μουντιάλ.
H Jennifer Lopez και ο Pitbull στην πρεμιέρα του Μουντιάλ.

Η δομή της διοργάνωσης και η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, υπόσχονται αμφίρροπες αναμετρήσεις και αμείωτο ενδιαφέρον στην πλειονότητα των αγώνων, αν και το σύγχρονο ποδόσφαιρο, βασίζεται στην ταχυδύναμη, την αμυντική λειτουργία και την κατοχή της μπάλας, με αποτέλεσμα, λιγότερο αμιγώς ποδοσφαιρικό θέαμα.

Λίγες ώρες πριν τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο Σάο Πάολο κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Έξω από το γήπεδο η ατμόσφαιρα μόνο γιορτινή δεν ήταν...
Έξω από το γήπεδο η ατμόσφαιρα μόνο γιορτινή δεν ήταν...
Έξω από το γήπεδο η ατμόσφαιρα μόνο γιορτινή δεν ήταν…

Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης «απάντησε» η αστυνομία του Σάο Πάουλο στην προσπάθεια μερικών δεκάδων Βραζιλιάνων να διαδηλώσουν για το υψηλό κόστος των αγώνων, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της.

Διαβάστε ακόμη: 

Στη Βραζιλία, τα πλήθη θυσιάζονται στις δυνάμεις του Μουντιάλ

Πόσο κοστίζει κάθε ομάδα του Μουντιάλ;