Nannuka: Η συνεργασία με τη Vodafone και το άνοιγμα στις διεθνείς αγορές

Nannuka: Η συνεργασία με τη Vodafone και το άνοιγμα στις διεθνείς αγορές

Η Λέλα Δρίτσα μιλά για τις καινούριες συνεργασίες και τη χρηματοδότηση που έλαβε το Nannuka.

Έπειτα από έναν επιτυχημένο κύκλο χρηματοδότησης που χάρισε το 2016 στις ιδρύτριες της Nannunka το ποσό των  500.000 ευρώ – εκ των οποίων 300.000 ευρώ προήλθαν απ’ το Venture Friends –  η διοίκηση της νεοφυούς επιχείρησης, που αποτελεί την  πρώτη online υπηρεσία εύρεσης και αξιολόγησης επαγγελματιών και χώρων για τη φύλαξη, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, προχωρά σε στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες πολυεθνικές.

Η Λέλα Δρίτσα – Co-owner/ founder του Nannuka μίλησε στο fortunegreece.com αναφορικά με τη νέα συνεργασία που εξασφάλισε με τη Vodafone, καθώς και για τα άμεσα σχέδια της ελληνικής startup.

«Ήταν μια συνεργασία που τη θέλαμε πολύ και οι δύο πλευρές. Η Vodafone δείχνει μια ευαισθητοποίηση στα θέματα της οικογένειας και η Nannuka θεωρείται πρωτοπόρος στο να υποστηρίζει γονείς. Αυτό που πετύχαμε είναι να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη έκπτωση στα πακέτα της Nannuka σε όσους είναι συνδρομητές της Vodafone», αναφέρει η κα Δρίτσα υπογραμμίζοντας που η σύναψη συμφωνιών με μεγάλα brands αποτελούν ένα είδος επιβράβευσης και αναγνώρισης της δουλειάς των ελληνικών startups.

Η καμπάνια «τρέχει» μόλις ένα μήνα και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, ωστόσο, όπως επισημαίνει η κ. Δρίτσα, μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, ως προς την αποτελεσματικότητά της, θα υπάρχει στο ά εξάμηνο του έτους. «Η αλήθεια είναι ότι από τότε που ανακοινώσαμε τη συνεργασία με τη Vodafone έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες νέες εγγραφές. Οι γονείς έχουν τελικά ανάγκη από μια κινητή τηλεφωνία που να τους δίνει αυτό το κάτι παραπάνω».

Προσθέτει πως εφόσον πάει καλά η καμπάνια θα υπάρξει διεύρυνση της εν λόγω συνεργασίας και στις νέες αγορές που απλώνει τα «πλοκάμια» της η Nannuka με στόχο να ισχυροποιηθεί η θέση της στη διεθνή επιχειρηματική σκηνή.

Το προφίλ των γονιών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Nannuka αποτελείται από ανθρώπους ηλικίας 30 έως 45 ετών, ενώ οι επαγγελματίες είναι νέοι 18 ετών, που τώρα ξεκινούν να εργάζονται στο χώρο, έως και γυναίκες 50 ετών που έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους και παρέχουν υπηρεσίες babysitting. Επιπρόσθετα, η εταιρεία απασχολεί 17 άτομα προσωπικό, ενώ ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών ξεπερνά τις 50.000.

Επόμενος σταθμός το Λονδίνο – Στα σκαριά νέες συνεργασίες

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Nannuka στην ελληνική αγορά έδειξαν ότι πρόκειται για μια επιχειρηματική πρόταση που μπορεί κάλλιστα να ευδοκιμήσει και εκτός των εθνικών συνόρων. Ήδη η διοίκηση της νεοφυούς επιχείρησης έχει αναπτύξει δραστηριότητα στη γειτονική Ιταλία, 1η Φεβρουαρίου μπαίνει στο Λονδίνο, ενώ προσεχώς θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιό της οι αγορές του Δουβλίνου και της Κύπρου. Παράλληλα, βρίσκεται σε συζητήσεις για τη σύναψη νέων συνεργασιών με δύο μεγάλες εταιρείες από τον χώρο της ένδυσης και της εστίασης.

“Το κράτος να στηρίξει τις νεοφυείς επιχειρήσεις”

Η φορολογία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε νέος επιχειρηματίας τονίζει η κα Δρίτσα εξηγώντας πως πρόκειται για ένα μη ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που είναι ευμετάβλητο και εμποδίζει τις επιχειρήσεις να καταστρώσουν σχέδια, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να αλλάξουν στρατηγική και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. «Το κράτος θα πρέπει να αγκαλιάσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις και να δώσει κίνητρα. Να στηρίξει τους νέους επιχειρηματίες που μπορεί να μην διαθέτουν την εμπειρία, αλλά είναι γεμάτοι όρεξη για δουλειά».

Όσο για τα άμεσα σχέδια της Nannuka η κα Δρίτσα αποκάλυψε πως αυτό το διάστημα βρίσκεται στα «σκαριά» μια νέα υπηρεσία με 360 προσέγγιση για τις οικογένειες, την οποία θα είναι σε θέση να ανακοινώσει επισήμως σε σύντομο χρονικό διάστημα.