Η νέα «παιδική χαρά» της Ferrari στη Βαρκελώνη

Η νέα «παιδική χαρά» της Ferrari στη Βαρκελώνη

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει ένα θεματικό πάρκο στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Το όνομα του, Ferrari Land. Ο συνολικός του χώρος θα «πιάσει» τα 75.000 τετραγωνικά μέτρα. Ο στόχος; Φυσικά να προσελκύσει τους φίλους ολόκληρου του πλανήτη.

Η Ferrari, μετά την επιτυχία του θεματικού της πάρκου στο Abu Dhabi, ήρθε σε συμφωνία με την ισπανική PortAventura Entertainment, επενδυτική και κατασκευαστική εταιρία, για την εκκίνηση των εργασιών της δικής της «DisneyLand» με σήμα το «Cavallino Rampante».

1/2

Διαβάστε ακόμη: Ferrari: Κέρδη-ρεκόρ για το 2013

Το πάρκο θα περιλαμβάνει μια ποικιλία νέων και εντυπωσιακών δραστηριοτήτων για τους απανταχού φανατικούς της ιταλικής φίρμας (και όχι μόνο φυσικά). Ανάμεσά τους ο ψηλότερος και ταχύτερος κατακόρυφος επιταχυντής.

Στον ίδιο χώρο θα κατασκευαστεί και το θεματικό ξενοδοχείο της ιστορικής εταιρίας, πέντε αστέρων, με 250 δωμάτια, εστιατόριο και εξομοιωτή οδήγησης. Το όλο εγχείρημα αποτελεί επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ. Το πάρκο θα λειτουργήσει το 2016.

Διαβάστε ακόμη: Η νέα Ferrari F14 Τ κόβει την ανάσα

«Η εταιρεία καλωσόρισε την ευκαιρία να φέρουμε το πνεύμα της Ferrari και στην Ισπανία, όπου οι φίλοι μας είναι χιλιάδες», είπε ο CEO της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Αντρέα Περόνε.

Το νέο πάρκο, το οποίο είναι θα είναι το 1/3 αυτού στο Abu Dhabi, φιλοδοξεί να αυξήσει τους επισκέπτες της περιοχής στα πέντε εκατομμύρια ετησίως, μέσα σε μια περίοδο όπου η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση και οι προοπτικές τέτοιου είδους επενδύσεων ενισχύουν την προσπάθεια για ανάκαμψη.