Το νέο τηλέφωνο της Amazon φτιάχτηκε για shopping

Το νέο τηλέφωνο της Amazon φτιάχτηκε για shopping

Με 5 κάμερες, 3 διαστάσεις και κορυφαία specs, έχει ως μοναδικό σκοπό να σας πάει στο ταμείο. Το δικό του, φυσικά. 

Οι φήμες ότι η Amazon σχεδιάζει smartphone ξεκίνησαν το 2009 και έβγαιναν στην επιφάνεια από καιρού εις καιρόν. Τις τελευταίες μέρες, και μάλιστα εν όψει του «μυστηριώδους» event που πραγματοποιήθηκε τελικά χθες, οι φήμες οργίασαν και προέβλεψαν, σωστά, πως πρόκειται για ένα smartphone ειδικά κατασκευασμένο να συνεργάζεται με τις υπηρεσίες της Amazon.

Χθες ο Τζεφ Μπέζος παρουσίασε το Fire Phone. Ένα τηλέφωνο που αν κοιτάξει κανείς τα τεχνικά του χαρακτηριστικά ανταγωνίζεται ευθέως το iPhone 5C και το Galaxy S4, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν φτιάχτηκε για να κυριαρχήσει στην αγορά τους.


Σκοπός του Fire Phone είναι να πουληθούν περισσότερα προϊόντα από το κατάστημα της Amazon. Για να το καταφέρει αυτό έχει ενσωματωμένη τη λειτουργία Firefly: στοχεύεις οποιοδήποτε προϊόν με την κάμερα (ένα ρούχο, ένα παιχνίδι, την TV που παίζει μια ταινία, συσκευασίες τροφίμων κ.λπ.) και σε ενημερώνει άμεσα για την τιμή και τη διαθεσιμότητά του στο Amazon Store. Μπορείς, μάλιστα, να το αγοράσεις επί τόπου.

Το άλλο χαρακτηριστικό στο οποίο ο Μπέζος έδωσε ιδιαίτερη έκταση στο event ήταν το λεγόμενο Dynamic Perspective, δηλαδή την ικανότητα της οθόνης να απεικονίζει τρισδιάστατα το βάθος, λειτουργία που φαίνεται στα καλύτερά της στους χάρτες και στα παιχνίδια. Μάλιστα, η απεικόνιση αυτή αλλάζει ανάλογα με τη γωνία από την οποία κοιτάζει ο χρήστης. Οι τέσσερις εμπρόσθιες κάμερες ανιχνεύουν συνεχώς τη θέση του κεφαλιού του και τη συνδυάζουν με τον εκάστοτε προσανατολισμό της συσκευής ώστε εκείνος να έχει την εντύπωση πως βλέπει μέσα από ένα παράθυρο και όχι μια επίπεδη οθόνη.
Το Fire Phone θα είναι διαθέσιμο από τις 25 Ιουλίου στις ΗΠΑ και θα κοστίζει (με διετές συμβόλαιο με την AT&T) $199,99 στην έκδοση των 32GB και 299,99 στα 64GB. Η λιανική του τιμή θα είναι 649 δολάρια στην οποία θα περιλαμβάνεται ένα έτος δωρεάν συνδρομής στο Amazon Prime (κόστους 99 δολαρίων).

1/2
Photo:

Διαβάστε ακόμα:

Alibaba: Έρχεται η «νέα» Amazon

Τα ρομπότ εισβάλουν στις αποθήκες της Amazon

Πρωταθλητής στο ηλεκτρονικό εμπόριο η Amazon