Νέος μισθός για τους μακροχρόνια ανέργους

Νέος μισθός για τους μακροχρόνια ανέργους

Με πόσα θα αμείβονται όσοι προσλαμβάνονται - Μισθός χωρίς τριετίες για τους μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ.

Νέος μισθός για τους μακροχρόνια ανέργους πρώην μισθωτούς που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για διάστημα πάνω από 12 μήνες όπου δεν θα περιλαμβάνει τις μισθολογικές ωριμάνσεις, δηλαδή τις λεγόμενες τριετίες, συμφωνήθηκε μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Τρόικας, ώστε να καμφθεί η απαίτηση των δανειστών για πλήρη κατάργηση τους από το 2017.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr με συμφωνία σε δύο ζητήματα και πλήρη διαφωνία στο τρίτο, αυτό των ομαδικών απολύσεων, ολοκληρώθηκε, μετά από πεντέμισι ώρες, χθες το βράδυ η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, δήλωσε εμφατικά αμέσως μετά, ότι «η όποια συζήτηση με την τρόικα ολοκληρώθηκε», επισημαίνοντας ειδικά ότι:

– Η τρόικα δεν εγείρει πλέον απαίτηση για κατάργηση των τριετιών από το 2017 («ο θεσμός διατηρείται», ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας) αλλά συμφωνήθηκε ότι θα θεσπιστεί στοχευμένη δράση με κίνητρα για τους μακροχρόνια ανέργους (π.χ. μείωση του κόστους των τριετιών για τη συγκεκριμένη κατηγορία των ανέργων)

Έτσι θα νομοθετηθεί ένας ειδικός μισθός, χωρίς τριετίες, για τους μακροχρόνια άνεργους που θα ισχύει για όσες επιχειρήσεις προχωρήσουν σε προσλήψεις εγγεγραμμένων ανέργων που είναι στα μητρώα του ΟΑΕΔ πάνω από ένα χρόνο και, μάλιστα, με προϋπόθεση να μην προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού.

Στην περίπτωση που συμφωνηθεί τελικά η πλήρη κατάργηση των τριετιών μισθολογικών ωριμάνσεων για τους μακροχρόνια ανέργους θα μειωθούν οι μισθοί σύμφωνα με τα κάτωθι.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr