O Guardian για το επιχερηματικό δαιμόνιο της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη

O Guardian για το επιχερηματικό δαιμόνιο της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Μαρέβα Γκραμπόσφκι απασχολεί τον διεθνή τύπο για την επιχειρηματική της δραστηριότητα. 

Η βρετανική εφημερίδα Guardian αφιέρωσε ένα δημοσίευμά της προκειμένου να σκιαγραφήσει το προφίλ της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδική μνεία γίνεται στις επιχειρηματικές κινήσεις της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία διατηρεί το brand «Zeus + Dione».

Η ιστορία ίδρυσης της εταιρείας περιγράφεται εκτενώς στο δημοσίευμα: «Το Zeus + Dione ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2011. Οι δύο φίλες έτρωγαν ένα βράδυ και άρχισαν να μιλούν για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στη δουλειά και στη χώρα. Η Γκραμπόφσκι, σύζυγος του πρόσφατα εκλεγμένου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, εργαζόταν πάνω στα οικονομικά.

Η Κολοτούρα διοικούσε μια ταξιδιωτική εταιρεία δημοσίων σχέσεων στην Ελλάδα, με λογαριασμούς όπως αυτούς του BBC, του Conde Nast και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Και οι δύο ένιωθαν απογοητευμένες εν μέσω οικονομικής κρίσης» και συμπληρώνει:

«Κάπως έτσι ήρθε η ιδέα του Zeus + Dione. Οι δύο γυναίκες άρχισαν να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και να αναζητούν τεχνίτριες. Στη συνέχεια, οι δύο ιδρύτριες της εταιρείας άρχισαν να πλησιάζουν γυναίκες στα Πομακοχώρια για να δουν αν μπορούν να προσθέσουν τη δική τους πινελιά στα φανταχτερά ρούχα της Κολοτούρα και της Γκραμπόφσκι».