Ο «καινοτόμος» Γιώργος Τζιραλής

Ο «καινοτόμος» Γιώργος Τζιραλής
Photo:

Ο ιδρυτής του Open Coffee Community ελπίζει πως μέσα από τους κόλπους του Openfund II θα αναδειχθούν πολλές ακόμη ελληνικές startups.

του Απόστολου Μαγγηριάδη

Με συνολικά κεφάλαια ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ, το Openfund IΙ -η συνέχεια του Openfund, του venture capital που χρηματοδότησε τα τελευταία τρία χρόνια οκτώ ελληνικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής και αποτελεί σημείο αναφοράς για την κάλυψη των εξελίξεων στα ελληνικά startups– σκοπεύει να επενδύσει σε άλλα τριάντα περίπου startups μέσα στην επόμενη τριετία.

Οι ιδρυτές του Γιώργος Τζιραλής και Γιώργος Κασσελάκης φιλοδοξούν να βοηθήσουν νέες επιχειρήσεις να αποκτήσουν σημαντική ανάπτυξη στο μέλλον, αντλώντας περισσότερα κεφάλαια από διεθνείς επενδυτές.

Στα 31 του, ο Γιώργος Τζιραλής βρίσκεται ήδη στη λίστα 40 under 40 του Fortune και επισημαίνει ότι στόχος του Openfund ΙΙ είναι να αναδειχθούν μέσα από τους κόλπους του πολλά καινούρια «taxibeats».

Διαβάστε ακόμη: Ο «εφτάψυχος» CEO!

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη πετυχημένων τεχνολογικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα» υποστηρίζει ο μηχανικός και επιχειρηματίας -με ειδίκευση στο μάρκετινγκ και την επιχειρηματική ανάπτυξη- που πριν μερικά χρόνια είχε ξεκινήσει το Open Coffee Community στην Αθήνα. «Έχουμε εξαιρετικό εργατικό δυναμικό και πλέον νοοτροπία ανάληψης ρίσκου, χαμηλά κόστη, ενώ υπάρχει και μια ικανή μαγιά που καλλιεργείται καθημερινά περαιτέρω».

Στην ομάδα του Openfund συμμετέχουν επίσης οι Αρίστος Δοξιάδης, Κωνσταντίνος Πατέρας και Νίκος Φράγκος. Η χρηματοδότηση αφορά σε δύο στάδια, το pre-seed, ομάδες που επιχειρούν να μετατρέψουν μια καινοτόμα ιδέα σε λειτουργικό προϊόν,  και το seed, εταιρείες με έτοιμο προϊόν προς ανάπτυξη της αγοράς και της επιχείρησής τους.

Φωτογραφία: Ναταλία Δοκουμετζίδη

*To κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα