Ο λόγος που ο Kanye West δώρισε 73.540 δολάρια σε υποψήφια δήμαρχο

Ο λόγος που ο Kanye West δώρισε 73.540 δολάρια σε υποψήφια δήμαρχο
epa05998622 (FILE) US singer Kayne West arrives for the Metropolitan Museum of Art's 2012 Costume Institute Gala benefit at the Metropolitan Museum of Art in New York, New York, USA, 07 May 2012 (reissued 30 May 2017). Kanye West will celebrate his 40th birthday on 08 June 2017. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την περασμένη εβδομάδα την υποψήφια δήμαρχο του Σικάγο στήριξε ο συνεργάτης του West, Chance the Rapper.

Ο Kanye West δώρισε το ποσό των 73.540 δολαρίων σε υποψήφια για τον δημαρχιακό θώκο του Σικάγο, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα.

Η Amara Enyia έθεσε πρώτη φορά υποψηφιότητα για τη δημαρχία του Σικάγο το 2015 και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έκλεισε ποτέ τον λογαριασμό της προεκλογικής της εκστρατείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Chicago Tribute» στην Enyia «επιβλήθηκε πρόστιμο από αρμόδιους για τις εκλογές αξιωματούχους για μη υποβολή τριμηνιαίων εκθέσεων οικονομικής εκστρατείας, όπως απαιτείται από τον νόμο».

Το ποσό ανήλθε σε 73.540 δολάρια και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εκλογικού Συμβουλίου, Ματ Ντίτριχ, η Enyia θα μπορούσε να είναι και πάλι υποψήφια δήμαρχος, αν πλήρωνε το πρόστιμο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Τώρα, χάρη σε δωρεά του ράπερ Kanye West, η Enyia έχει αποπληρώσει το χρέος του 2015. Σε δήλωση στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Ευχαριστούμε τον Kanye West για τη γενναιόδωρη πράξη του. Η εκστρατεία της Amara δραστηριοποιεί τους ανθρώπους γύρω από την πόλη με τολμηρές ιδέες και λύσεις που δίνουν ώθηση στο Σικάγο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουν άνθρωποι απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα καθώς εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για τη νίκη μας στις εκλογές».

Την περασμένη εβδομάδα την υποψήφια δήμαρχο στήριξε ο συνεργάτης του West, Chance the Rapper, ο οποίος επίσης είναι από το Σικάγο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Sun Times, η Enyia λέει ότι ο Chance the Rapper της προτείνει ιδέες για την εκστρατεία της. Για παράδειγμα, της πρότεινε να προωθήσει τη βελτίωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και την «ισότητα» στη χρηματοδότηση των φοιτητών στα δημόσια σχολεία του Σικάγου.