O Παπανδρέου έχει ήδη «επιστρέψει»

O Παπανδρέου έχει ήδη «επιστρέψει»

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αποφασίσει. 

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η χθεσινή εκδήλωση στο Ζάππειο με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Οι αποδοκιμασίες μερίδας του ακροατηρίου της αίθουσας εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν αυτές που απασχόλησαν περισσότερο τα μέσα (ηλεκτρονικά και έντυπα), αλλά οι ειδήσεις βγαίνουν από την ομιλία του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα για να βρεθεί κοντά στους πολίτες, έκανε λόγο για μια νέα αρχή και για αναγέννηση του άλλοτε ισχυρού κινήματος, μίλησε για προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο το οποίο στερείται η σημερινή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Εν ολίγοις μέσα σε τρεις φράσεις «άδειασε» το διάδοχο του και νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επίσης φρόντισε να θέσει το πλαίσιο της επόμενης μέρας, απορρίπτοντας το δίπολο «Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο» και κάνοντας λόγο για την «Μεταπελατειακή Ελλάδα». Για ακόμα φορά υπερασπίστηκε τη πρωθυπουργική του θητεία, την απόφαση του για δημοψήφισμα , επιτέθηκε στη «διαπλοκή» και έβαλε διαχωριστικές γραμμές.

Το πιο σημαντικό ίσως πολιτικά κομμάτι της ομιλίας του ήταν το άνοιγμα στην αριστερά. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Eίναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών. Η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο, μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις».

Μετά από όλα τα παραπάνω, την κίνηση για ξεχωριστή εκδήλωση από την επίσημη της Τετάρτης και μετά από όλες τις τελευταίες τοποθετήσεις των τελευταίων μηνών, ακόμα κάποιου αναρωτιούνται αν ο Παπανδρέου θα επιστρέψει…δυναμικά στην πολιτική σκηνή.

Μα το έχει κάνει ήδη…και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

Διαβάστε ακόμη: 

Σκηνικό πολέμου στο ΠΑΣΟΚ

Γιατί ο Καραμανλής λέει «όχι» στην Προεδρία της Δημοκρατίας