Σόιμπλε: Αβέβαιο το Eurogroup της Πέμπτης

Σόιμπλε: Αβέβαιο το Eurogroup της Πέμπτης
epa05262483 Finance Minister of Germany Wolfgang Schaeuble attends a news conference at the International Monetary Fund (IMF) Headquarters in Washington, DC, USA, 16 April 2016. The Spring meetings of the IMF and the World Bank Group take place in Washington, DC, between 15-17 April 2016. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Τι είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για την πιθανότητα έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα.

Μιλώντας σε πάνελ στο Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη βέβαιος για τη διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη με στόχο την εξέταση της προόδου της Αθήνας στην εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων στα πλαίσια του τρίτου προγράμματος. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη. Ακόμη το εξετάζουμε» τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κλειθείς να απαντήσει για την άνοδο της ακροδεξιάς, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απέδωσε την άνοδο του ευρω-σκεπτικιστικού κόμματος AfD στην πολιτική χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στήριξε αυτήν την άποψη στο γεγονός ότι οι παραδοσιακά αποταμιευτική νοοτροπία των Γερμανών πλήττεται από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέτοντας για μια ακόμη φορά το πάγιο αίτημα της χώρας για πλήρη αλλαγή πολιτικής από τη Φρανκφούρτη.