Ο Σόρος, οι μεγαλοτραπεζίτες, οι πολιτικοί και ο «μυστικός δείπνος»

Ο Σόρος, οι μεγαλοτραπεζίτες, οι πολιτικοί και ο «μυστικός δείπνος»
Photo:

Στην ελληνική επαναφορά «ποντάρει» ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής. 

Δείπνο στη Μεγάλη Βρετανία παραχώρησε ο γνωστός δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, στο οποίο ήταν καλεσμένοι περίπου 60 άτομα από το χώρο των επιχειρήσεων και της πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σόρος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην Ελλάδα και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και του ευρώ, παρά τις συνεχείς επικρίσεις του για την γερμανική πολιτική λιτότητας που χαρακτηρίζει έντονα υφεσιακή.

Το δείπνο διοργανώθηκε από τον φίλο και κουμπάρο του Στέλιο Ζαββό, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι τα «μυστικά» των επενδύσεων.

Επίσης στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το ζήτημα της Ουκρανίας και πως οι εξελίξεις εκεί επηρεάζουν την ευρύτερη περιοχή και γενικότερα γεωπολιτικά θέματα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο κλειστό γεύμα 60 ατόμων παρευρέθηκαν υπουργοί και υφυπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, τραπεζίτες, επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος και οι υφυπουργοί, Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

Επίσης, από την Εθνική Τράπεζα, ο διευθύνων σύμβουλος, Αλέξανδρος Τουρκολιάς και ο πρόεδρος, Γιώργος Ζαννιάς. Οι εφοπλιστές, Τσάκος, Προκοπίου, Φράγκου και Λασκαρίδης, και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Διαβάστε ακόμη:

«To Grecovery είναι κατεξοχήν δική μας υπόθεση»

Σόρος: «Υπό ποιες προϋποθέσεις θα επένδυα στην Ελλάδα»