Ο Τραμπ «κατεβάζει» τους τόνους για την Huawei

Ο Τραμπ «κατεβάζει» τους τόνους για την Huawei
epa07379648 US President Donald J. Trump speaks to the Venezuelan American community at Florida International University in Miami, Florida, USA, 18 February 2019. President Trump reiterated his support for Venezuela’s interim President Juan Guaido. EPA/CRISTOBAL HERRERA

Ο Αμερικανός πρόεδρος υιοθέτησε έναν πιο συμφιλιωτικό τόνο απέναντι στην κινεζική εταιρεία.

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδειξε να υιοθετεί μία πιο θετική στάση απέναντι στη Huawei την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να «μπλοκάρουν» νέες τεχνολογίες.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Τραμπ φάνηκε να υποβαθμίζει τις ανησυχίες ότι η κινεζική τεχνολογική εταιρεία αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

«Θέλω οι ΗΠΑ να κερδίζουν μέσα από τον ανταγωνισμό, όχι να μπλοκάρουν πιο εξελιγμένες τεχνολογίες» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος.

Μολονότι δεν ανέφερε το όνομα της Huawei, το tweet του υποδηλώνει ότι παίρνει αποστάσεις από την πολιτική αξιωματούχων της κυβέρνησης του, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν ασκήσει πιέσεις σε συμμάχους των ΗΠΑ να αποκλείσουν τη Huawei από συμβόλαια για δίκτυα 5G.