Ο Τσακαλώτος αποκάλυψε γιατί δεν παραιτήθηκε το καλοκαίρι

Ο Τσακαλώτος αποκάλυψε γιατί δεν παραιτήθηκε το καλοκαίρι
Greek outgoing Finance Minister Euclid Tsakalotos gestures before a handover ceremony at the ministry in Athens, August 28, 2015. Vassiliki Thanou, the country's first female prime minister, was named the head of a caretaker government to lead the country to elections expected next month, the president's office said on Thursday. REUTERS/Alkis Konstantinidis - RTX1Q2CF

«Ταλαντεύτηκα το καλοκαίρι, υπήρχε έντονο ρεπορτάζ για αυτό» ανέφερε.

Το λόγο που δεν παραιτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που τον ήθελε με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης λέγοντας: «Εγώ ταλαντεύτηκα το καλοκαίρι, υπήρχε έντονο ρεπορτάζ γι’ αυτό».

Όπως αποκάλυψε, τον έπεισε να παραμείνει στη θέση του ένας φίλος που του είπε: «Ευκλείδη, δεν σας χρειαζόμαστε όταν ο καπιταλισμός θα έχει 5% ανάπτυξη, αλλά τώρα που η ανεργία είναι στο 25%».

«Όλα αυτά γίνονται για να ξεδιπλωθεί το παράλληλο πρόγραμμα. Είπαμε ότι χρειάζεται να κόψουμε την συμφωνία σε τρία μέρη. Αυτά που διαπραγματευτήκαμε, δεύτερον αυτά που «παρκάραμε»: για τους μισθούς και τις συντάξεις. Τρίτον, το παράλληλο πρόγραμμα που πρέπει να ενεργοποιηθεί.

«Πρέπει να κριθούμε από τον κόσμο, αλλά όχι την στιγμή που πήραμε αυτά τα μέτρα, αλλά όταν θα περάσει ο καιρός. Αυτά τα μέτρα ήταν αναγκαία το περασμένο καλοκαίρι. Η Αριστερά λέει εμείς έχουμε στρατηγική, έχουμε ένα πρόγραμμα και πρέπει να γίνει».