Όλα όσα έγιναν στα Παπαστράτος Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017

Όλα όσα έγιναν στα Παπαστράτος Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η μεγάλη γιορτή του start-up οικοσυστήματος!

 

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, στον χώρο «Προορισμός Παπαστράτος» στον Πειραιά, διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία τα Παπαστράτος Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017, ένα ολοήμερο event, μια γιορτή αποκλειστικά αφιερωμένη στην ελληνική καινοτόμο επιχείρηση, παρουσία δεκάδων ανώτατων και ανώτερων εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, επενδυτών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, εκπροσώπων θεσμικών ενώσεων και φορέων.

To event ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και περιελάμβανε τη ζωντανή διαγωνιστική διαδικασία των 48 shortlisted εταιρειών και το bootcamp με τις προσωπικές συμβουλευτικές συναντήσεις, ενώ κορυφώθηκε με την Τελετή Απονομής των βραβείων, στις 7.30 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν και οι νικήτριες εταιρείες, μέσα σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής ανακοινώθηκε και η φοιτητική ομάδα που διακρίθηκε στο μεγαλύτερο διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό «Global Student Entrepreneur Awards (GSEA)», η οποία και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Οι shortlisted εταιρείες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ζωντανά τα project τους στην κριτική επιτροπή και να διεκδικήσουν τις μεγάλες διακρίσεις του διαγωνισμού, τα βραβεία, αλλά και τις δωρεάν επαγγελματικές υπηρεσίες από τους υποστηρικτικούς φορείς.

Νικητής ήταν ο Λευτέρης Αραπάκης με την Enaleia, την πρώτη σχολή για επαγγελματική αλιεία στην Ελλάδα.

 

Στα highlight της φετινής διοργάνωσης ήταν και η βράβευση του Νίκου Δρανδάκη, Founder & CEO του Taxibeat, ενός από τους πλέον επιτυχημένους έλληνες επιχειρηματίες που ανέδειξε το ελληνικό startup οικοσύστημα. Ο Νίκος Δανδράκης τιμήθηκε με ειδικό βραβείο κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής, μεταξύ άλλων για το επιτυχημένο λανσάρισμα του Taxibeat. Το Taxibeat επεκτείνεται ραγδαία στο εξωτερικό, ήδη βρίσκεται σε 5 χώρες, ενώ έχει αποσπάσει και σημαντική χρηματοδότηση. Πριν μερικές εβδομάδες δε, εξαγοράστηκε στο 100% από την mytaxi, την εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Daimler και αναμένεται να επεκταθεί σε 10 ευρωπαϊκές χώρες, διευρύνοντας κατά 108.000 τους εγγεγραμμένους επαγγελματίες οδηγούς.

 

Δείτε όλους τους νικητές:

startupawards_new

Τέλος, μπορείτε να επισκεφθείτε το site των βραβείων  www.startupawards.gr προκειμένου να δείτε τους νικητές, το video της τελετής, καθώς και το video με τα highlights της ημέρας.

Έμπρακτη υποστήριξη στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα

Η έμπρακτη αυτήν υποστήριξη αποτυπώνεται στη δυνατότητα που προσφέρει ο διαγωνισμός στους νικητές του να επωφεληθούν από δωρεάν χρήσιμες και απαραίτητες υπηρεσίες και προϊόντα pro-bono, τα οποία προσφέρουν κορυφαίοι εκπαιδευτικοί φορείς, εταιρείες και επαγγελματίες του σύγχρονου ελληνικού επιχειρείν (εταιρείες consulting, PR, web development, digital marketing, εκδοτικοί οργανισμοί κ.α.), ενισχύοντας έτσι τη δράση και την προσπάθειά τους. Στο πλαίσιο των Παπαστράτος Start-Up / Scale-Up Awards 2017, υπηρεσίες και προϊόντα τους προσφέρουν στους νικητές οι εξής εταιρείες και φορείς: