Όλες οι γυναίκες του Τζον Φ. Κένεντι

Όλες οι γυναίκες του Τζον Φ. Κένεντι

Η «ανεξάντλητη σεξουαλική όρεξη» του JFK σε νέο αποκαλυπτικό βιβλίο για την προεδρία του.

Ο Τζον Φ. Κένεντι, που δολοφονήθηκε στο Ντάλας πριν από 50 χρόνια, είχε μία τουλάχιστον πολύπλοκη σχέση με τις γυναίκες, κάτι που ήταν ατού στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο και μέσον για να κορέσει μία ασυγκράτητη λίμπιντο. Αυτό υποστηρίζει στο βιβλίο του για την προεδρία Κένεντι ο συγγραφέας Λάρι Σάμπατο (“The Kennedy Half-Century: The Presidency, Assassination and Lasting Legacy of John F. Kennedy).

«Μπορούσε να είναι γοητευτικός και να επιδεικνύει σεβασμό προς τις γυναίκες που είχαν εξουσία, επιρροή», προσθέτει ο διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, «Αλλά ο JFK είχε μία σχεδόν ανεξάντλητη σεξουαλική όρεξη και σήμερα θα λέγαμε ότι αντιμετώπιζε τις ωραίες γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα».

Η ιστορία του Τζον Κένεντι είναι αναπόσπαστη από την ιστορία της Τζάκι, της νεαρής Ζακλίν Μπουβιέ, γόνου εύπορης οικογένειας, αιώνιου συμβόλου χάρης και κομψότητας. Η μαθητευόμενη 24χρονη δημοσιογράφος και ο 36χρονος γερουσιαστής παντρεύτηκαν το 1953.

Η Τζάκι ενθάρρυνε τότε τον σύζυγο της να γράψει το βιβλίο με τίτλο: «Το θάρρος στην πολιτική, μερικές μεγάλες προσωπικότητες της αμερικανικής πολιτικής ιστορίας», που πήρε το βραβείο Πούλιτζερ, όσο βρισκόταν σε ανάρρωση από εγχείρηση στην πλάτη. Εκείνη επίσης έκανε εκστρατεία στο πλευρό του όταν ήταν αντιμέτωπος με τον Ρίτσαρντ Νίξον.

Στον Λευκό Οίκο, η Τζάκι έγινε η προστάτις των τεχνών και του πολιτισμού. Έλαμψε σε δεξιώσεις, φροντίζοντας ταυτόχρονα τα δύο παιδιά του ζευγαριού. Τις ώρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του συζύγου της, επέμεινε να αρνείται να εγκαταλείψει το ματωμένο ροζ Σανέλ ταγέρ της. «Θέλω να βλέπουν όλοι τι έκαναν στον Τζακ».

Παιγνίδια στη μπανιέρα
Δημοσίως, οι Κένεντι έδιναν την εικόνα του υποδειγματικού ζεύγους. Ιδιωτικώς, ο πρόεδρος «κοίταζε αλλού». Η περιπέτειά του με τη Μέριλιν Μονρό είναι η διασημότερη και το «Happy Birthday, Mr President», που ψιθύρισε κατά του διάρκεια του γκαλά του 1962 έχει μείνει στη μνήμη όλων. Η Τζάκι όχι μόνο γνώριζε αυτήν την σχέση, αλλά είχε προσκαλέσει τη σταρ να πάρει τη θέση της, σύμφωνα με το βιβλίο του δημοσιογράφου Κρίστοφερ Αντερσον για το ζεύγος Κένεντι (“These Precious Few Days: The Final Year of Jack and Jackie”). «Μετακομίστε στον Λευκό Οίκο, θα αναλάβετε τα καθήκοντα της Πρώτης Κυρίας, εγώ θα φύγω και εσείς θα έχετε όλα τα προβλήματα», φέρεται να της είπε η Τζάκι. Μεταξύ των «προβλημάτων» αυτών, η Τζούντιθ Κάμπελ Εξνερ, που δηλώνει ότι είχε μία διετή ερωτική σχέση με τον Κένεντι.

Αλλά και η Μίμι Μπέρντσλι, μία 19χρονη μαθητευόμενη και ερωμένη του επί 18μηνο, η οποία περιγράφει στα απομνημονεύματά της που εκδόθηκαν το 2012 πώς είχε την πρώτη σεξουαλική επαφή της ζωής της στο κρεβάτι της Τζάκι με τον πρόεδρο και τα παιγνίδια με τα πλαστικά παπάκια στο προεδρικό μπάνιο. «Δεν λυπάμαι για ό,τι έκανα. Ημουν νέα, ενθουσιασμένη και δεν μπορώ να αλλάξω τίποτε».

Κανείς δεν ξέρει πόσες γοητευτικές “ανώνυμες” οδηγήθηκαν στον Λευκό Οίκο, αλλά πάντως ήταν αρκετές για να προκαλέσουν την ανησυχία των μυστικών υπηρεσιών μήπως ο πρόεδρος πέσει θύμα κατασκοπείας ή εκβιασμού, στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου.

Οι γυναίκες αυτές ήταν «αμφιβόλου ηθικής» είχε δηλώσει σε ντοκιμαντέρ του ABC το 1997 ο πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών Ουίλιαμ Μακιντάιρ.

«Επιδείκνυε μία παρανοϊκή απερισκεψία. Ο JFK ρίσκαρε συνεχώς την προεδρία και την οικογένειά του. Είμαι σχεδόν βέβαιο ότι οι ξένες μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν τη συμπεριφορά του», λέει ο Λάρι Σάμπατο.