ΟΛΘ: Αισιόδοξες οι προβλέψεις για τη χρήση του 2014

ΟΛΘ: Αισιόδοξες οι προβλέψεις για τη χρήση του 2014

Για την «καλύτερη χρονιά εδώ και χρόνια» κάνει λόγο η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Η «καλύτερη εδώ και χρόνια» εκτιμάται ότι θα είναι η χρήση 2014 για την εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ, όπως επισημαίνει η διοίκηση της εισηγμένης, επικαλούμενη την αισθητή αύξηση των διακινούμενων φορτίων στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η εικόνα που διαμορφώνεται στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου «μεταφράζεται» από οικονομική άποψη σε άνοδο κύκλου εργασιών, που υπολογίζεται ότι θα φτάσει στο 10%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Πάντως, σύμφωνα με τη διοίκηση, αυτό που χρειάζεται τώρα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι μια επενδυτική «ένεση» για τη βελτίωση των υποδομών, «ώστε από λιμάνι μεταφόρτωσης να γίνει λιμάνι προορισμού».

Αναλυτικότερα, στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ διακινήθηκαν το πρώτο εξάμηνο 110.740 εμπορευματοκιβώτια, συνολικού όγκου 161.640 TEUs (σ.σ. μονάδα μέτρησης κοντέινερς), αυξημένα κατά 12,97% και 12,63% αντίστοιχα έναντι του Α΄ εξαμήνου του 2013.

Στο συμβατικό λιμάνι, η διακίνηση διαμορφώθηκε σε 2.209.587 τόνους, αυξημένη κατά 2,24%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιος Αγγελούδης, δήλωσε: «Η εικόνα που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι συνεχώς και πιο ενθαρρυντική. Χάρη στην προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων, αλλά και την συνεργασία των χρηστών, η ΟΛΘ ΑΕ βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των εταιριών δημοσίου συμφέροντος. […] Η σιδηροδρομική σύνδεση με τα Σκόπια και το Βελιγράδι, που έχει ξεκινήσει, αλλά και με τη Σόφια, που έπεται σε λίγες εβδομάδες, αναμένεται να καταστήσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τα πιο ανταγωνιστικά της Βορειοανατολικής Μεσογείου. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η επενδυτική ”ένεση” για τη βελτίωση των υποδομών, ώστε η Θεσσαλονίκη από λιμάνι μεταφόρτωσης να γίνει λιμάνι προορισμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Οι οκτώ υποψήφιοι αγοραστές του ΟΛΘ

Αυτοί θέλουν να αγοράσουν τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ

Ανοίγει ξανά η σερβική αγορά για το λιμάνι Θεσσαλονίκης