Όμιλος Adecco: Μια θέση ανάμεσα στις πολυεθνικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Όμιλος Adecco: Μια θέση ανάμεσα στις πολυεθνικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Το έντονο αίσθημα του κοινού σκοπού, το ομαδικό πνεύμα και η εμπιστοσύνη κατατάσσουν τον Όμιλο Adecco στις πολυεθνικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για το 2016.

Ο Όμιλος Adecco, ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, κατατάσσεται 7ος στη λίστα World’s Best Multinational Workplaces σύμφωνα με το Great Place to Work® και το Fortune.

Το αίσθημα του κοινού σκοπού αλλά και το γεγονός ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων αναφέρθηκαν από τους εργαζομένους της Adecco ως βασικοί λόγοι για τους οποίους αξιολογούν πολύ θετικά το εργασιακό τους περιβάλλον, σε συνδυασμό με τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη, το φιλικό κλίμα, την ομαδικότητα αλλά και τις ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη.

Το Great Place to Work® ανέδειξε τις καλύτερες πολυεθνικές ανά την υφήλιο όσον αφορά στο εργασιακό τους περιβάλλον ανάμεσα σε περισσότερες από 6.000 εταιρείες, οι οποίες συμμετείχαν στους εθνικούς διαγωνισμούς Best Workplaces. Για να μπορέσει μια εταιρεία να ενταχθεί στη λίστα αυτή θα πρέπει να έχει διακριθεί σε τουλάχιστον 5 εθνικούς διαγωνισμούς Best Workplaces, να απασχολεί πάνω από 5.000 εργαζομένους παγκοσμίως, ενώ πάνω από το 40% του εργατικού της δυναμικού θα πρέπει να εργάζεται εκτός της χώρας στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.

Ο Όμιλος διακρίθηκε στις λίστες Great Place to Work® Best Company στις χώρες: Βέλγιο, Καναδά, Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Όμιλος κατατάχθηκε επίσης 5ος στη λίστα Best Workplaces της Ευρώπης για το 2016.

Μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου Adecco είναι να εμπνέει τους ταλαντούχους εργαζομένους να παραμένουν και να εξελίσσονται μέσα στον οργανισμό. Η προσέλκυση και διακράτηση των ικανών στελεχών είναι εφικτές μόνο μέσα σε ένα περιβάλλον που καλλιεργεί τη δέσμευση των εργαζομένων.

Η Shanthi Flynn, Chief HR Officer του Ομίλου Adecco, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συμπεριλαμβανόμαστε στη λίστα World’s Best Multinational Workplaces. Η διάκρισή μας αυτή αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι οι άνθρωποί μας αναγνωρίζουν και εκτιμούν την κουλτούρα του ομίλου Adecco, μια κουλτούρα η οποία δίνει έμφαση στην εμπιστοσύνη, το φιλικό περιβάλλον και την ομαδικότητα. Οι άνθρωποί μας ξέρουν ότι εκτιμάμε τη συνεισφορά τους. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την εξέλιξη των στελεχών μας, ώστε να μπορούν να νιώθουν υπερήφανοι που μέσα από την εργασία τους συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής άλλων ανθρώπων».

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Adecco Ελλάδας, σημείωσε: «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τη διάκριση αυτή του Ομίλου μας, η οποία έρχεται ως αναγνώριση της εστίασης, τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο, στην εξέλιξη των ανθρώπων μας και στη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος εργασίας που στηρίζει τη συναδελφικότητα και επιβραβεύει την συνολική προσπάθεια».