Παραιτήθηκαν οι συνιδρυτές του Instagram

Παραιτήθηκαν οι συνιδρυτές του Instagram

Αυτή η ανακοίνωση εγείρει ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον της εταιρείας, που έχει ως μητρική της τη Facebook.

Οι συνιδρυτές του Instagram, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, παραιτήθηκαν από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας. Αυτή η ανακοίνωση εγείρει ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον της εταιρείας, που έχει ως μητρική της τη Facebook.

Οι Σίστρομ και Κρίγκερ δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους της αποχώρησής τους. Ο Σίστρομ έγραψε σε μία ανάρτησή του σε εταιρικό blog ότι σχεδιάζουν να έχουν κάποιο χρόνο εκτός εργασίας και να εξερευνήσουν ξανά «την περιέργεια και την δημιουργικότητά» τους.

Επίσης, δεν διευκρινίστηκε ποια θα είναι η τελευταία ημέρα της εργασίας τους στο Instagram, αλλά θα είναι σύντομα, σύμφωνα με την εταιρία. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times θα είναι το νωρίτερο τη Δευτέρα. «Αναπτυχθήκαμε από 13 άτομα στα πάνω από χίλια με γραφεία σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ παράλληλα δημιουργούσαμε προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν και αγαπήθηκαν από μια κοινότητα άνω του ενός δισ. ανθρώπων. Τώρα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο κεφάλαιο», δήλωσε ο Σίστρομ.

Από την άλλη ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε δήλωσή του δεν παρουσίασε περισσότερες πληροφορίες για την αποχώρηση των συνιδρυτών του Instagram, όπως επίσης και με ποιον θα τους αντικαταστήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αναλυτές το Instagram είναι η πιο πολύτιμη υπηρεσία του Facebook, ειδικά υπό το φως του πρόσφατου σκανδάλου της εταιρείας σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα. Ενώ η ανάπτυξη του Facebook φαίνεται να γίνεται πιο αργή, αυτή του Instagram ακολουθεί αντίθετη πορεία, με αναλυτές του Bloomberg να εκτιμούν πρόσφατα ότι η υπηρεσία αξίζει πάνω από 100 δισ. δολάρια αν ήταν ανεξάρτητη εταιρεία.