Πέντε πράγματα που θα ενίσχυαν τα Windows 9

Πέντε πράγματα που θα ενίσχυαν τα Windows 9

Καθώς οι φήμες για τα Windows 9 οργιάζουν, ιδού πέντε πράγματα που θα ήταν καλό να συμπεριλάβει η Microsoft στο επόμενο λογισμικό της.

Windows 8 είχαν πολλές καλές ιδέες όμως η υλοποίησή τους έπασχε σε ορισμένες περιπτώσεις. Καθώς αυξάνονται διαρκώ οι φήμες πως η ώρα για τα Windows 9 πλησιάζει, οι συντάκτες του Fortune αναλύουν τα πέντε πράγματα που θα μπορούσε να συμπεριλάβει η Microsoft για να «απογειώσει» το επόμενο λογισμικό της:

Περισσότερη ελευθερία στην απεικόνιση
Τα «snap widgets» των Windows 8 στην ουσία λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν τα παραδοσιακά windows σε οικιακό υπολογιστή. Τα snap widgets αυτά μπορεί να βελτιώνουν τη χρηστικότητα στα tablets επιτρέποντας στους χρήστες τους να αλλάζουν παράθυρα εύκολα. Υπάρχει όμως χώρος για βελτίωση.

Η δυνατότητα να χωρίζει κανείς τα snap widgets σε μικρότερα κελιά που μπορούν να ταξινομηθούν οριζόντια ή κάθετα θα βοηθούσε τους χρήστες να μετακινούνται μεταξύ διαφόρων εφαρμογών πολύ πιο γρήγορα. Η δυνατότητα να μπορεί κανείς να μεγιστοποίησει την προβολή μιας εφαρμογής σε ολόκληρη την οθόνη θα κάνει τα Windows να μοιάζουν λιγότερο κλειστοφοβικά.

Δείτε ακόμη: Οι ταινίες που προέβλεψαν το τεχνολογικό μέλλον

Λειτουργία desktop-only
Παρότι η απεικόνιση των γραφικών κελιών στα Windows 8 είναι ικανοποιητική για ένα τυπικό laptop, δεν είναι εύχρηστη για παραγωγικές εργασίες, κυρίως σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Υπάρχουν επίσης πολλές εφαρμογές που λειτουργούν μόνο σε λειτουργία desktop. Η απότομη αλλαγή στην απεικόνιση του desktop έχει δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις σε πολλούς χρήστες.

Στα Windows 9 οι χρήστες θα μπορούν να «τρέχουν» τις σύγχρονες εφαρμογές σε ένα παράθυρο του desktop, σύμφωνα με τον Πωλ Θάροτ της WinSuperSite. Αν η Microsoft επιτρέψει στους χρήστες να κλειδώσουν την απεικόνιση του λειτουργικού σε desktop mode θα κάνει την εμπειρία πιο οικεία σε πολλούς.

Περισσότερο συνεπή πρότυπα για trackpad
Ορισμένες φορές φαίνεται ότι το trackpad στα Windows 8 συμπεριφέρεται διαφορετικά από συσκευή σε συσκευή. Για παράδειγμα, το ξεκλείδωμα της οθόνης σε ορισμένα trackpad γίνεται σύροντας το δάκτυλο πάνω στην οθόνη, ενώ σε άλλα με διπλό click. Στην επόμενη έκδοση των Windows θα ήταν ωραίο να γίνει πιο ενιαία η λειτουργία του trackpad για ευκολία των χρηστών.

Δείτε ακόμη: Πέντε mobile εφαρμογές για άσκηση και fitness

Καλύτερη διαχείριση ρυθμίσεων οθόνης
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα Windows 8 είναι η λειτουργία για τις ρυθμίσεις οθόνης. Όταν συνδέει κανείς τον υπολογιστή σε μέσα με διαφορετική ανάλυση απεικόνισης και, αντίστοιχα, όταν συνδέει εξωτερικές συσκευές στον υπολογιστή, η εικόνα δεν είναι καλή. Με δύο οθόνες τα πράγματα χειροτερεύουν. Οι ρυθμίσεις πολλές φορές δε σώζονται με αποτέλεσμα να πρέπει κανείς να τις ρυθμίζει εκ νέου κάθε φορά.

Αν η Microsoft πραγματικά θέλει να ικανοποιήσει τους πελάτες της με τα νέα Windows, η απεικόνιση της οθόνης πρέπει να είναι καλή ασχέτως λειτουργίας και συσκευής.

Μεγαλύτερη διαδραστικότητα με Windows Phone και Xbox
Τα Windows 8, Windows Phone 8 και Xbox One είναι όλα βασισμένα στην ίδια πλατφόρμα. Επίσης μοιράζονται πολλές υπηρεσίες και εφαρμογές που θα έπρεπε να λειτουργούν συνδετικά για τα προϊόντα. Όμως η επικάλυψη στην εμπειρία του χρήστη στις συσκευές αυτές δεν είναι ικανοποιητική.

Όταν κάποιος αγοράζει μια εφαρμογή για τα Windows Phone δεν σημαίνει ότι αυτομάτως έχει πρόσβαση στην αντίστοιχη εφαρμογή για Windows. Αν ξεκινήσει κάποιος μια συζήτηση μέσω Skype στον υπολογιστή του, δεν υπάρχει τρόπος να τη μεταφέρει στο κινητό του. Και ενώ υπάρχει μια βασική λειτουργικότητα για την προβολή βίντεο από μια συσκευή με Windows 8 σε Xbox, συχνά είναι αναξιόπιστη ή ημιτελής.

Τα παιχνίδια με πολλούς παίκτες θα μπορούσαν να παίζονται ταυτόχρονα από κινητά, tablets, υπολογιστές και κονσόλες. Λίγες εταιρείες βρίσκονται σε καλύτερη θέση από τη Microsoft για να το υλοποιήσουν αυτό.

Η δυνατότητα να μοιράζεται κανείς αρχεία εικόνας και ήχου εν κινήσει μεταξύ διαφόρων συσκευών θα πρέπει να αποτελέσει βασικό θέμα μελέτης για την επόμενη γενιά Windows.

Διαβάστε ακόμη: Το ΧΒΟΧ ζωντανεύει μπροστά σας