Πέρασαν τα χειρότερα για την Velti;

Πέρασαν τα χειρότερα για την Velti;

Με ένα ακόμη άσχημο τρίμηνο στο παθητικό της η ελληνική εισηγμένη στον Nasdaq ελπίζει να επιστρέψει σε κερδοφορία από το 2014.

«Αν και καταλάβαμε ότι θα υπάρξουν προκλήσεις για τη βελτίωση της οικονομικής θέσης της Velti και την κατεύθυνση της σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, το δεύτερο τρίμηνο αποδείχθηκε ότι είναι πιο δύσκολο από ό, τι αναμενόταν». Ο Αλέξανδρος Μούκας, ο σαραντάρης Διευθύνων Σύμβουλος της Velti σίγουρα δεν περίμενε μετά από μία συνεχή ανοδική πορεία δώδεκα ετών ότι θα έφτανε να απολογείται για ένα ακόμη άσχημο τρίμηνο της εταιρείας που δημιούργησε το 2000 στο Μαρούσι και πριν από δύο χρόνια εισήγαγε τις μετοχές στο Nasdaq αντλώντας συνολικά 300 εκατ. δολάρια.

Από τα είκοσι δολάρια που βρισκόταν η μετοχή λίγους μήνες μετά την εισαγωγή της στον τεχνολογικό δείκτη της Νέας Υόρκης το τελευταίο διάστημα βολοδέρνει γύρω από το ένα δολάριο ενώ στην χθεσινή συνεδρίαση με αφορμή την ανακοίνωση των μεγεθών του δευτέρου τριμήνου βρέθηκε κάποια στιγμή και στα 88 σεντς που είναι νέο ιστορικό χαμηλό. Με τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου να καταρρέουν κατά 47% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2012 και να διαμορφώνονται σε 31,2 εκατ. δολάρια και τις ζημίες να εκτοξεύονται στα 130 εκατ. δολάρια από επίσης ζημιές 17,7 εκατ. δολαρίων το β’ τρίμηνο του 2012 η εικόνα της μετοχής μόνο μαγική δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Κύρια αιτία για αυτή την κατρακύλα για την Velti η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του mobile marketing είναι η ιδιαιτέρα άσχημη πορεία στα Βαλκάνια που την οδήγησαν και στην πώληση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα καθώς και η μεταβολή προς το χειρότερο των όρων αποπληρωμής των συμβολαίων αλλά και της επιβράδυνσης της απεικόνισης των θετικών αποτελεσμάτων από τα πρόσφατα συμβόλαια της εταιρείας.

Στην προσπάθεια του να πείσει τους επενδυτές ότι τα χειρότερα τελειώνουν σύντομα ο Αλέξανδρος Μούκας ανέφερε «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο απεμπλέκοντας την Velti από δραστηριότητες που αποτέλεσαν την ρίζα του κακού εστιάζοντας αντ’ αυτού σε βασικές γεωγραφικές περιοχές όπως η Δυτική Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική, η Ινδία και η Κίνα. Το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται πλέον στη δημιουργία και την εκτέλεση άκρως αποτελεσματικών προωθητικών ενέργειων για τους πελάτες μας. Οι πελάτες μάς μας έχουν εμπιστευθεί με ποσοστό σταθερής συνεργασίας άνω του 95% ενώ συνεχίζουμε να υπογράφουμε σημαντικές συμβάσεις με νέους πελάτες.

Προχωράμε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ως πιο πειθαρχημένη, εστιασμένη επιχείρηση που εξακολουθεί να κατέχει ηγετική θέση στο mobile marketing. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δίνουμε αξία στους πελάτες και τους μετόχους μας και με τις δράσεις μας η Velti να βάλει τις βάσεις για να γίνει κερδοφόρα και με σημαντική ρευστότητα το 2014».

Διαβάστε ακόμη: Ένας Ινδός στο τιμόνι της Coca Cola στην Αθήνα