Ποιο θα είναι το μεγάλο όπλο του νέου iPhone;

Ποιο θα είναι το μεγάλο όπλο του νέου iPhone;

Η αναλυτής της KGI Secutity Ming-Chi Kuo αποκάλυψε τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του επόμενου μοντέλου του smartphone της Apple.

Οι φήμες γύρω από τα νέα βήματα της Apple για το iPhone κατέκλυσαν τους θαυμαστές του smartphone της αμερικανικής εταιρείας, ύστερα από την διαρροή ενός σημειώματος της αναλυτή της KGI Security Ming-Chi Kuo. Και αυτό καθώς οι προηγούμενες αναλύσεις της για τα επερχόμενα προϊόντα της Apple αποδείχθηκαν τόσο ακριβείς στο παρελθόν που έκαναν πολλούς να μιλούν μέχρι και για βιομηχανική κατασκοπία.

Στη τελευταία της σημείωση η Kuo καταγράφει 11 χαρακτηριστικά του επερχόμενου μοντέλου του iPhone, από μια πιο ανθεκτική θήκη έως ένα νέο χρώμα, συνδυασμό του ροζ και του χρυσού.

Την μεγαλύτερη εντύπωση όμως στην Kuo προκάλεσε η προσθήκη του Force Touch, μιας πατενταρισμένης τεχνολογίας της Apple που δίνει την ψευδαίσθηση της ευαισθησίας στην πίεση. Είναι μια πολύ δυναμική ψευδαίσθηση που κάποιος μπορεί να συναντήσει και στο Apple Watch ή τα νέα MacBooks.

Εάν πιέσεις δυνατά το trackpad  του MacBook έχεις την αίσθηση πως πατάς κάποιο κουμπί. Το trackpad όμως δεν κινείται. Η αίσθηση της κίνησης προέρχεται από τις δονήσεις του Taptic Engine, μιας ομάδας μικρών εξαρτημάτων που «σπρώχνουν προς τα πίσω» το δάκτυλό σας.

Είναι ένα πολύ «cool» χαρακτηριστικό, που όμως δεν βρίσκεται εκεί μόνο για εντυπωσιασμό. Με το Force Touch μπορείς να κάνεις scroll, να πατάς και να πιέζεις, προσθέτοντας μια ακόμα διάσταση στην κίνηση των δακτύλων. Αυτή του βάθους.

Το αν το Force Touch καταφέρει να πείσει τους ήδη κατόχους iPhones να προτιμήσουν το νέο μοντέλο μένει να φανεί. Μέχρι στιγμής η νέα τεχνολογία δεν μοιάζει να έχει κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα. Αλλά το ίδιο συνέβαινε και με την αναγνώριση αποτυπωμάτων του iPhone 5S. Απέκτησε ενδιαφέρον μόνο μετά την προσθήκη του TouchID για το Apple Pay στο iPhone 6.