Ποιος θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου;

Ποιος θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου;

Η υπερ-συγκέντρωση του παγκόσμιου πλούτου φέρνει …τρισεκατομμυριούχους μέχρι το 2039.

Ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου θα μπορούσε να εμφανιστεί μόλις μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, ισχυρίζονται χρηματοπιστωτικοί αναλυτές.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της Microsoft και πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, με περιουσία 72 δισεκατομμύρια λίρες, αναμένεται από πολλούς να είναι ο πρώτος που θα λάβει αυτόν τον τίτλο.

Αν οι μεγάλες περιουσίες συνεχίσουν να μεγεθύνονται με τους τρέχοντες ρυθμούς, τότε ο Γκέιτς ή κάποιος άλλο μέλος της ζάπλουτης ελίτ του πλανήτη θα μπορούσε να αποκτήσει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το 2039, σύμφωνα με κάποιες προβλέψεις.

Άλλοι, όπως η επενδυτική τράπεζα Credit Suisse, πιστεύουν ότι θα υπάρχουν 11 τρισεκατομμυριούχοι μέσα στις επόμενες δύο μόλις γενιές.

Στην ετήσια Έκθεση Παγκόσμιου Πλούτου, η τράπεζα έγραψε ότι σύμφωνα με ένα σενάριο, «σε δυο γενιές οι δισεκατομμυριούχοι θα είναι άφθονοι, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχουν και κάμποσοι τρισεκατομμυριούχοι».

Ένα τρισεκατομμύριο δολάρια είναι ένα εκατομμύριο εκατομμύρια, ή 1.000.000.000.000 δολάρια, ποσό που ισούται με 140 δολάρια για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη.

Το μερίδιο εθνικού πλούτου των ΗΠΑ που κατέχουν οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί έχει τριπλασιαστεί από λιγότερο από 1% σε 3%, από το 1982 μέχρι σήμερα.

Ο αμερικανός δικηγόρος Μπομπ Λορντ, που γράφει για την ιστοσελίδα Inequality.org, πιστεύει ότι η αυξανόμενη συγκέντρωση παγκόσμιου πλούτου θα οδηγήσει σε έναν τρισεκατομμυριούχο σε μόλις ένα τέταρτο του αιώνα.

«Πηγαίνουμε πίσω σε επίπεδα συγκέντρωσης πλούτου του 19ου αιώνα», τονίζει.

Και ο Όλιβερ Γουίλιαμς, της εταιρείας συμβούλων Wealth Insight, δηλώνει: «Ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος θα είναι εφευρέτης, κάποιος που θα δημιουργήσει κάτι που θα αλλάξει τον κόσμο, όπως ο Μπιλ Γκέιτς έκανε με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ίσως είναι η λύση σε ένα πρόβλημα, όπως η έλλειψη πόσιμου νερού, ή κάτι που ο κόσμος δεν ξέρει ακόμα ότι το χρειάζεται, όπως συνέβη με το Facebook».

Ο κύριος Γουίλιαμς πιστεύει ότι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος θα προέλθει από τις ΗΠΑ, όπου η συσσώρευση πλούτου είναι πιο έντονη.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι αυτός ίσως προέλθει από μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία, όπως η Ινδία.

Διαβάστε ακόμη: 

Ποιος θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος;

Τι θα αγοράζατε με 76 δισ. δολάρια;

Οι μυστικές αλήθειες των πολυεκατομμυριούχων

Πώς μπορείτε να γίνετε εκατομμυριούχοι