«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για το δημοσίευμα των FT

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για το δημοσίευμα των FT

Για «άθλια στάση» του πρωθυπουργού το 2011 κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - «Περήφανος και δικαιωμένος» ο Αντ. Σαμαράς, δηλώνει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Η θύελλα που προκάλεσε το προχθεσινό δημοσίευμα των Financial Times δεν λέει να κοπάσει, ιδιαίτερα μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου για το ότι διεξάγονταν διερευνητικές συζητήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά για πιθανή συγκυβέρνηση από τον Ιούνιο το 2011.

«Ο πρωθυπουργός-“μαριονέτα” του κ. Μπαρόζο δεν δίστασε να κάνει βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού με στόχο να αποφευχθούν οι εκλογές και να μετατρέψει τη χώρα σε μια οιονεί αποικία χρέους, την ίδια στιγμή που πούλαγε αντιμνημονιακά φούμαρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι «κατά την προσφιλή του τακτική, δεν είχε ούτε την ευαισθησία να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Times», σχετικά με τις αποκαλύψεις «για το παρασκήνιο συνωμοσίας στη Σύνοδο Κορυφής των Κανών το 2011 που κατέδειξε την άθλια στάση του τότε “αντιμνημονιακού” κ. Σαμαρά με στόχο την υποταγή της χώρας στους πιστωτές».

«Όσο δε για την μπλόφα της περιβόητης grexit», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «την οποία τώρα προσπαθούν να επαναφέρουν για να δικαιολογηθεί η στάση Σαμαρά-Βενιζέλου, έχει απαντηθεί ήδη από την κ. Μέρκελ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, λέγοντας ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε στη διάλυση της Ευρωζώνης».

Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου απάντησε άμεσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός αισθάνεται σήμερα δικαιωμένος και υπερήφανος που απέτρεψε εκείνη την εποχή το δημοψήφισμα και την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε ευθέως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «δυστυχώς οι μνήμες είναι νωπές και όλοι θυμούνται ότι ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει το τότε δημοψήφισμα πολιτικό τρικ». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «είναι απορίας άξιο γιατί τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται υποστηρικτής του δημοψηφίσματος, που τότε είχε χαρακτηρισθεί καταστροφικό από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου».

«Ίσως γιατί μέσα από την αναθεωρημένη εκτίμηση εκείνου του δημοψηφίσματος, προωθεί την ιδέα ενός νέου δημοψηφίσματος, όπως πρόσφατα δήλωσαν δημόσια κορυφαία στελέχη του χωρίς ο ίδιος να τα διαψεύσει», συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου.

Επίσης χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα συστηματικό υβριστή και συκοφάντη, που δεν διστάζει πια μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να υπονομεύσει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση. «Το όραμα της επιστροφής στη δραχμή δεν έχει σβήσει από το μυαλό του», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 

Βενιζέλος: Συζητούσαμε με Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2011

Πώς τελείωσε η πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου

FΤ: Τα δάκρυα της Μέρκελ και το δημοψήφισμα Παπανδρέου

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ για τα «δάκρυα» της Μέρκελ