Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Τουλάχιστον εννέα οι νεκροί, και δεκάδες οι τραυματίες από την επίθεση.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε σε συρμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης και 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο την υπουργό Υγείας της χώρας Βερόνικα Σκβορτσόβα.

Νωρίτερα, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας είχε γνωστοποιήσει ότι 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη που σημειώθηκε καθώς ο συρμός εκινείτο μεταξύ δύο σταθμών.

Ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας τη Ρωσίας Αλεξάντρ Κουρενόι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Vesti24 δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ό,τι εξαρτάται από εμάς θα το πράξουμε, ώστε να αποκαλύψουμε όλους τους παράγοντες που συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική αυτή επίθεση και να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον».

Ο Αλεξάντρ Κουρενόι, είπε επίσης πως «με την υπόθεση ασχολούνται οι ανακριτές” και πως ο εισαγγελικός έλεγχος που ήδη ξεκίνησε θα «αγγίζει απολύτως όλες τις πλευρές», ενώ θα υπάρξει άμεση συνεργασία με το τμήμα της εισαγγελίας που είναι αρμόδιο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επίσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Βουλής Βιτσισλάβ Βολόντιν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θα ερευνήσουν λεπτομερώς την έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης ενώ οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν.

Τουλάχιστον εννέα νεκροί

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν στην έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν, πολλοί εξ αυτών σοβαρά. Όλοι οι τραυματίες λαμβάνουν τις απαραίτητες φροντίδες σε ιατρικό και ψυχολογικό επίπεδο» επισημαίνει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε μια ανακοίνωση.

Εντοπίστηκε δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass το απόγευμα της Δευτέρας,η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή εντόπισε και εξουδετέρωσε έναν ακόμη εκρηκτικός μηχανισμός στον σταθμό μετρό “Πλόσαντ Βαστάνια” στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία-σ.σ.).