Πολύνεκρο ατύχημα σε ανθρακωρυχείο της Τουρκίας

Πολύνεκρο ατύχημα σε ανθρακωρυχείο της Τουρκίας

Ξεπέρασσαν τους 100 οι νεκροί, ενώ οι εγκλωβισμένοι είναι περισσότεροι από 200.

00.44

Ο αριθμός των νεκρών ανθρακωρύχων από την έκρηξη σε ορυχείο της επαρχίας Μανίσα στη δυτική Τουρκία αυξήθηκε στους 157, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ο δήμαρχος της πόλης Μανίσα, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, επικαλούμενος αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας που βρίσκονται στην είσοδο του ορυχείου.

Ο δήμαρχος Σενγκίζ Εργκούν είπε ότι σχεδόν 600 εργάτες παγιδεύτηκαν κατά τη στιγμή της έκρηξης στο ορυχείο.

Νωρίτερα από τα επιβεβαιωμένα στοιχεία από τη μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), ο επίσημος αριθμός των νεκρών ήταν 17 ανθρακωρύχοι.

7.50

Αιματηρό ατύχημα σε ανθρακωρυχείο της επαρχίας Μάνισα, στην Τουρκία, σημειώθηκε μετά από έκρηξη λόγω ενός βραχυκυκλώματος.

Ο Μουζαφέρ Γιουρτάς, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), δήλωσε αρχικά στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι 20 σοροί έχουν ανασυρθεί από το ανθρακωρυχείο, όμως λίγο αργότερα ανακάλεσε την αρχική του τοποθέτηση κάνοντας λόγο για τέσσερις νεκρούς.

Όπως μεταδίδει το BBC, τουλάχιστον 200 ως 300 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι, ενώ την ώρα του ατυχήματος δούλευαν πάνω από 580 άτομα. στο ανθρακωρυχείο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο, Reuters, BBC\

Διαβάστε ακόμη: Εναέριες έρευνες για τον εντοπισμό των απαχθέντων μαθητριών