Εναέριες έρευνες για τον εντοπισμό των απαχθέντων μαθητριών

Εναέριες έρευνες για τον εντοπισμό των απαχθέντων μαθητριών

Κατασκοπευτικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τη Νιγηρία σε μια προσπάθεια εντοπισμού των κοριτσιών. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από το έδαφος της Νιγηρίας και κάνουν ταυτόχρονη κοινή χρήση δορυφορικών εικόνων με την κυβέρνηση της Νιγηρίας σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι 200 μαθήτριες που έχουν απαχθεί από τους ισλαμιστές αντάρτες της ριζοσπαστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα.

« Μοιραζόμαστε κοινές εμπορικές δορυφορικές εικόνες με τους νιγηριανούς και πετάμε επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Νιγηρία με την άδεια της κυβέρνησης», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στρατιωτική και νομική δύναμη καθώς και ειδικούς εμπειρογνώμονες στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στην αναζήτηση των κοριτσιών που απήχθησαν από ένα σχολείο στην πόλη Τσιμπόκ στην απομακρυσμένη βορειοανατολική Νιγηρία στις 14 Απριλίου.

Τόσο η κυβέρνηση της Νιγηρίας όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφέρει ότι δεν γνωρίζουν που είναι τα εξαφανισμένα κορίτσια, παρόλο που ο πρόεδρος της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν θεωρεί ότι είναι ακόμα στη Νιγηρία. Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο με τις απηχθείσες μαθήτριες, στο οποίο ο ηγέτης των φανατικών ισλαμιστών, Αμπουμπακάρ Σεκάου ζητά να τις ανταλλάξει με μέλη της Μπόκο Χαράμ που κρατούνται.

Διαβάστε ακόμα:

Αιματηρή επιδρομή της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

«Φέρτε Πίσω τα Κορίτσια Μας» λένε διάσημες προσωπικότητες