Πορεία για τις ΗΠΑ έβαλε η Δωδώνη

Πορεία για τις ΗΠΑ έβαλε η Δωδώνη

Τα προϊόντα της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας θα εισάγει και διανέμει στην αμερικανική αγορά η εταιρεία τυροκομικών Arthur Schuman Inc.

Σε συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική εταιρεία τυροκομικών Arthur Schuman Inc προχώρησε η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

Η συνεργασία, που είναι σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2014, αφορά την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων της Δωδώνη στην αγορά των ΗΠΑ, με έμφαση στη φέτα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), σε όλες τις κατηγορίες πελατών (λιανική, χονδρική, catering).

Η Arthur Schuman Inc δραστηριοποιείται στην αγορά των γαλακτοκομικών στις ΗΠΑ, διαθέτοντας ιστορία 60 χρόνων και εκπροσωπώντας μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές γαλακτοβιομηχανίες και κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών όπως η Ιταλική Zanetti. Η συμφωνία εντάσσεται στη νέα στρατηγική εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας της Δωδώνη, που ήδη σημειώνει σημαντικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Η συγκεκριμένη συμφωνία έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να αποφέρει σημαντικά οφέλη στη Δωδώνη, καθώς διευρύνει τη διείσδυση μας στο οργανωμένο λιανεμπόριο και σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Ήδη έχουν κλειστεί συμφωνίες με πολλές αλυσίδες για την τοποθέτηση μεγάλης γκάμας των προϊόντων μας, γεγονός που ενισχύει τη δυναμική αυτής της συνεργασίας. Επιπλέον, η συνεργασία αυτή καθιστά τη Δωδώνη τον καλύτερο πρεσβευτή της Ηπείρου και της Ελλάδος σε ολόκληρη την Αμερική, προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο τα ελληνικά προϊόντα και ιδιαίτερα, την ελληνική φέτα. Σκοπός μας είναι η φημισμένη μας φέτα να λειτουργήσει ως αιχμή του δόρατος για να γίνουν γνωστά στο καταναλωτικό κοινό των ΗΠΑ και τα υπόλοιπα άριστης ποιότητας προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένων των σκληρών τυριών, του γίδινου και της σκληρής μυζήθρας», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Δωδώνη ΑΕ, Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης.

Η Δωδώνη ΑΕ ιδρύθηκε το 1963 από την ΑΤΕ και τις Ενώσεις Αγροτικών συνεταιρισμών της Ηπείρου. Από το Νοέμβριο του 2012 και μετά από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της πρώην Α.Τ.Ε. μεταβιβάστηκε στην Strategic Initiatives, η οποία είναι διεθνής επενδυτική εταιρία. Η εταιρεία έχει έδρα τα Ιωάννινα και παράγει γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα με γάλα που συλλέγεται από 6.000 περίπου παραγωγούς–κτηνοτρόφους αποκλειστικά από την περιοχή της Ηπείρου. Τα προϊόντα της εταιρείας εξάγονται σε 35 χώρες του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη:

Δωδώνη ετών 50

Γιατί τα παγωτά Δωδώνη δεν «έλιωσαν» στην κρίση

Παραμένει ηγέτης στο premium παγωτό η Δωδώνη