Πώς μπορείτε να «εκμεταλλευτείτε» την Apple προς όφελος σας

Πώς μπορείτε να «εκμεταλλευτείτε» την Apple προς όφελος σας

Το νέο λειτουργικό της εταιρείας, iOS 8 αλλάζει το παιχνίδι για τους διαφημιστές και τους developers.

Πίσω από τις ανακοινώσεις της Apple για τις νέες λειτουργίες και δυνατότητες του iOS 8 κρύβεται ο τρόπος σκέψης της και η μορφή της αγοράς όπως αυτή θα διαμορφωθεί από το φθινόπωρο, όταν το νέο λογισμικό θα αρχίσει να «τρέχει» στις συσκευές.

O Gregory Kennedy, Senior Vice President στην εταιρεία mobile marketing TapSense -πελάτες της οποίας είναι οι Amazon, ebay, Expedia, Fab κ.ά.- δημοσίευσε στη σελίδα του στο LinkedIn τις εκτιμήσεις του για το πώς η αγορά πρέπει να ερμηνεύσει και να εκμεταλλευτεί τις νέες λειτουργίες.

Οι εφαρμογές θα είναι πιο ορατές στο App Store
Η σημαντικότερη αλλαγή είναι στο App Store όπου θα υπάρχουν tabs στα οποία θα φαίνονται οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις, οι σχετικές αναζητήσεις και οι εφαρμογές που πωλούνται με έκπτωση. Αυτό θα κάνει ευκολότερη την «ανακάλυψη» εφαρμογών που διαφορετικά ο χρήστης μπορεί να μην έβλεπε ποτέ. Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις θα εμφανίζονται, πιθανότατα, με τη μορφή των trending topics του Twitter.
Για πρώτη φορά θα επιτρέπεται στους developers να ανεβάζουν βίντεο στο App Store, ένας θαυμάσιος τρόπος να διαφημιστεί και να φανεί η λειτουργία της εφαρμογής τους.

Στις τρεις η μία δώρο
Το άλλο εντελώς νέο στο App Store είναι η δυνατότητα που θα έχουν οι developers να πωλούν «πακέτα» εφαρμογών τους σε χαμηλότερη τιμή από εκείνη που θα κόστιζε η αγορά κάθε μίας ξεχωριστά. Φανταστείτε π.χ. όλες τις συλλεκτικές εκδόσεις των Angry Birds συγκεντρωμένες σε ένα bundle και με έκπτωση, ή τα δημοφιλέστερα παιχνίδια της ΕΑ Sports.

Siri παντού
Όπως είναι ήδη γνωστό, η Siri συνδέεται με το Shazam και αναγνωρίζει το τραγούδι που ακούγεται. Η ίδια λειτουργία μπορεί να αξιοποιηθεί από τους διαφημιστές που θα συνδέσουν στη Siri τη δική τους mobile διαφήμιση.

Extensions στο Safari
Για πρώτη φορά επιτρέπεται σε εφαρμογές τρίτων να ενσωματώνουν extensions στο Safari. Έτσι θα μπορεί π.χ. ο χρήστης να ανεβάζει στο Pinterest μια εικόνα απ’ ευθείας από τον browser του, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει στην εφαρμογή. Όλα τα extensions που τυχόν έχετε στη desktop έκδοση του browsers σας θα μπορούν πια να λειτουργήσουν και στο iOS.

Εκμεταλλευτείτε το καλοκαίρι
Το iOS 8 θα κυκλοφορήσει επίσημα το φθινόπωρο. Στο μεσοδιάστημα οι ομάδες και οι developers που θα προετοιμαστούν καλύτερα στο πως θα ενσωματώσουν αυτές τις αλλαγές και τις νέες λειτουργίες, αλλά και που θα βρουν τον τρόπο να τις προωθήσουν με το σωστό marketing, θα είναι σε καλύτερη θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό τους.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιους πάει να «σκοτώσει» η Apple;

Δείτε τα πρώτα μοντέλα της Apple

O ράπερ που υποχρέωσε την Apple να τον «χρυσώσει»