Πώς η Alibaba θέλει να «εκθρονίσει» την PayPal

Πώς η Alibaba θέλει να «εκθρονίσει» την PayPal

Η υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών Ant Financial μόλις ανακοίνωσε νέο κύκλο χρηματοδότησης και βάζει μπρος για το εξωτερικό!

Η Ant Financial Services, θυγατρική της Alibaba στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η οποία διαχειρίζεται τη δημοφιλή υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών και μεγαλύτερη κινεζική πλατφόρμα πληρωμών σε όρους όγκου, Alipay, ανακοίνωσε πώς σήκωσε από 2 έως 3 δισ. δολάρια ώστε να επεκταθεί στο εξωτερικό, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters και του The Information.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Ant Financial ξόδεψε 880 εκατομμύρια δολάρια για να προσθέσει την MoneyGram απ’ το Τέξας στο ρόστερ της, το οποίο περιλαμβάνει ήδη την Ascend Money  απ’ τηΤαϊλάνδη και την Paytm της Ινδίας.

Τα χρήματα αυτά έχουν ως στόχο να καθιερώσουν την εταιρεία ως έναν παγκόσμιο παίχτη, αντάξιο αντίπαλο της PayPal.

Να σημειωθεί πώς πριν μερικούς μήνες οι εταιρεία συγκέντρωσε 4,5 δισ. δολάρια, εκτοξεύοντας της αξία της περίπου στα 60 δισ. δολάρια,

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι οι Κινέζοι επενδυτές στηρίζουν επενδυτικά τη χώρα τους. Εταιρίες όπως οι Ant Financial και Didi Kuaidi Joint, με αξία άνω των 25 δισ., δεν έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα στο να συγκεντρώσουν κεφάλαια.

Τέλος, η εταιρεία διαχωρίστηκε από την Alibaba και έχει επεκταθεί από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πωλήσεων στην online διαχείριση πλούτου και τραπεζική, ενώ σχεδιάζει μια αρχική δημόσια προσφορά.