Πώς η Apple και η Taylor Swift βγάζουν αμύθητα ποσά με ένα βίντεο

Πώς η Apple και η Taylor Swift βγάζουν αμύθητα ποσά με ένα βίντεο
Photo:

Πώς ένα βίντεο μπορεί να αποδειχθεί τόσο κερδοφόρο.

Η διάσημη τραγουδίστρια Taylor Swift κατάφερε να μετατρέψει το νέο τραγούδι των Drake & Future σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Σε συνεργασία με την Apple, η ίδια μοιράστηκε μια διαφήμιση-βίντεο με τους εκατομμύρια followers της στα κοινωνικά μέσα, καθιστώντας το τραγούδι «Jumpman» το χιτ της εβδομάδας.

Από τότε, οι πωλήσεις του «Jumpman» αυξήθηκαν κατά 431% στο iTunes σε όλον τον κόσμο, ενώ σύμφωνα με τη λίστα αναπαραγωγής #Gymflow το βίντεο είναι η πέμπτη πιο δημοφιλής Apple Music λίστα τραγουδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Taylor Swift είναι ένα διεθνές φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας αμέτρητα Grammy βραβεία και δημιουργώντας νέα ρεκόρ πωλήσεων στη μουσική. O λογαριασμός της στο Instagram απαρτίζεται από 72,3 εκατ. followers, στο Twitter 74,4, followers, ενώ η σελίδα της στο Facebook έχει 74,6 like.

Παρόλο που η Swift έχει επικρίνει δημόσια τις υπηρεσίες streaming, οι οποίες δεν πληρώνουν επαρκώς τους καλλιτέχνες για τις δημιουργίες τους, από την περσινή χρονιά στηρίζει θερμά το streaming της Apple Μusic, επιτρέποντάς της να είναι η μόνη που θα δημοσίευε την περιοδεία της.

Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογική εταιρεία έχει συνεργαστεί και με άλλους καλλιτέχνες, κανένας δεν έχει τη δύναμη και την προσοχή του κοινού που έχει η Swift. Συνεπώς δεν αποτελεί έκπληξη η επιλογή της Apple για την προώθηση της Apple Music.

Το νέο διαφημιστικό βίντεο της Swift έχει μέχρι σήμερα αγγίξει τα 1,4 εκατ. like στο Instagram και 68.000 retweets στο Twitter, ενώ έχει προβληθεί πάνω από 15 εκατ. φορές στο Facebook. Παράλληλα, το τραγούδι των Drake and Future έχει γίνει απίστευτα δημοφιλές και μάλιστα βρίσκεται στην 26η θέση της λίστας του iTunes με τα πιο δημοφιλή τραγούδια.